Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η Εκδήλωση - Ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης για τα Κόκκινα Δάνεια και τους Πλειστηριασμούς

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης οργάνωσε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση μελών και φίλων σχετικά με τη συμφωνία που πέτυχε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές για τα κόκκινα δηλ. τα μη εξυπηρετούμενα, και τους πλειστηριασμούς.

Και τούτο γιατί οι καταστροφολόγοι των ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας όπως πάντα τα πραγματικά στοιχεία της συμφωνίας, μιλούσαν για αφανισμό της κατοικίας των οικονομικά αδύναμων.

Από την ενημέρωση φάνηκε καθαρά ότι η Κυβέρνηση πέτυχε να αποτρέψει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για την συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών που σε ποσοστό ξεπερνάει το 70%.

Συγκεκριμένα από την 1 Ιανουαρίου του 2016 θα ισχύσει το νέο καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με αυτό οι δανειολήπτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες με διαφορετικό βαθμό προστασίας.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι πολύ αδύναμοι οικονομικά με εισόδημα μέχρι 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 220.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αυτοί προστατεύονται απόλυτα και αντιπροσωπεύουν το 25% των δανειοληπτών.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.ο86 ευρώ (για τετραμελή οικογένεια) και αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 280.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτέλεσε αντικείμενο σκληρών διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης και των Δανειστών οι οποίοι απαιτούσαν τον περιορισμό της προστασίας μόλις στο 16% των δανειοληπτών.

Η Κυβέρνηση με κριτήριο την προστασία των αδυνάτων και τη μη περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας, πέτυχε να αποτρέψει όχι μόνο την άμεση απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την εφαρμογή του νέου καθεστώτος από την 1-1-2016.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου