Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση ταλαιπωρεί συχνά πολλές από εμάς και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει σε σημείο να μας ανησυχεί.

Αν και συνήθως λέγεται ότι η απώλεια μαλλιών οφείλεται στην εποχή, δεν είναι μόνο αυτή η αιτία, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση.

Οι πιο γνωστοί είναι το άγχος, η κληρονομικότητα και γενετικοί παράγοντες, οι συνθήκες του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών, η κατάθλιψη, η εγκυμοσύνη και ορμονικές διαταραχές, καθώς και προβλήματα υγείας.

Δε χρειάζεται, βέβαια, να πανικοβληθείς από την τριχόπτωση που θα παρατηρήσεις αλλά αν δεις ότι επιμένει ή ότι χάνεις μεγάλη ποσότητα μαλλιών, τότε καλό είναι να ασχοληθείς πιο σοβαρά και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

Σαφώς και υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς και να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου αλλά ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά ή να είναι ακριβά.

Η καλύτερη λύση είναι καταρχήν να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο και κατά δεύτερον να προτιμήσεις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης.

Μπορείς να παρασκευάσεις μόνη σου προϊόντα κατάλληλα που θα ξέρεις από τι υλικά είναι φτιαγμένα κα δε θα έχουν αρνητικές παρενέργειες.

Οι σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης, περιέχουν φυσικά και αγνά συστατικά που μπορούν να θρέψουν και να ενισχύσουν την τρίχα των μαλλιών μας και να συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξή της.

Ας δούμε στη συνέχεια του άρθρου τις 5 καλύτερες σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης για φυσικές μάσκες μαλλιών.

Οι 5 καλύτερες σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης


1. Σπιτική μάσκα μαλλιών με έλαια
Η πρώτη από τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης που θα παρουσιάσουμε είναι μία μάσκα μαλλιών η οποία περιέχει διάφορα έλαια για πλούσια θρέψη και ενυδάτωση της τρίχας αλλά και βιταμίνη Ε που είναι πολύ σημαντική. Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή.
Υλικά που θα χρειαστείς: 
• Διάφορα έλαια για μαλλιά (καρύδας, jojoba, αμυγδαλέλαιο γλυκό, ελαιόλαδο) 
• Βιταμίνη Ε (3 κάψουλες)
Πώς θα την παρασκευάσεις:
Θα πάρεις λίγη ποσότητα από κάθε έλαιο για τα μαλλιά και θα τα τοποθετήσεις μέσα σε ένα μπολ. Μέσα σε αυτό το υγρό θα διαλύσεις τις κάψουλες με τη βιταμίνη και θα ανακατέψεις καλά τα υλικά σου. Με το μίγμα που προκύπτει, θα κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου για περίπου 10 λεπτά και θα το αφήσεις χωρίς να το ξεβγάλεις για να δράσει όλη νύχτα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να εφαρμόσεις αυτή τη μάσκα από τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης μέρα παρά μέρα.

2. Σπιτική μάσκα μαλλιών με πράσινο τσάι
Η δεύτερη από τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης είναι μια μάσκα μαλλιών που θεωρείται θαυματουργή. Περιέχει μόνο δυο συστατικά, πράσινο τσάι και αυγό, αλλά λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους είναι πολύ αποτελεσματική για την τρίχα. Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνες κάτι που ενισχύει τους θύλακες της τρίχας αλλά και βιταμίνες (Α, Β, D,Ε). Το πράσινο τσάι, από την άλλη, περιέχει αντιοξειδωτικά και βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη της τρίχας.
Υλικά που θα χρειαστείς: 
• 1 κρόκο αυγού 
• 2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι
Πώς θα την παρασκευάσεις:
Η εκτέλεση και εφαρμογή της μάσκας αυτής από τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης είναι πολύ εύκολη. Θα αναμίξεις τα δύο υλικά σου πολύ καλά έως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Η μάσκα που έχεις δημιουργήσει θα απλωθεί στο τριχωτό του κεφαλιού σου αλλά και κατά μήκος όλων των μαλλιών σου. Καλό είναι να καλύψεις το κεφάλι σου σε ένα σκουφάκι του ντους και να τα αφήσεις να ενεργήσει η μάσκα περίπου μισή ώρα. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία μέχρι 3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Σπιτική μάσκα μαλλιών με αυγά και ελαιόλαδο
Ακολουθεί ακόμα μία μάσκα από τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης που θεωρείται πολύ αποτελεσματική χάρη στα συστατικά της. Για τα αυγά μιλήσαμε και στην προηγούμενη συνταγή, ενώ για το ελαιόλαδο να πούμε ότι είναι πολύ ωφέλιμο και για την τρίχα και για το τριχωτό του κεφαλιού ενώ είναι ενισχυτικό και για το χρώμα των μαλλιών μας και προσθέτει λάμψη.
Υλικά που θα χρειαστείς: 
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
• 2 κρόκους αυγού 
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Πώς θα την παρασκευάσεις:
Μέσα σε ένα μπολ, θα ρίξεις τους δύο κρόκους του αυγού και θα συμπληρώσεις το ελαιόλαδο. Θα αναμίξεις αυτά τα υλικά πολύ καλά και έπειτα θα προσθέσεις και το νερό. Το μίγμα σου είναι έτοιμο για εφαρμογή. Αν έχεις ένα πινελάκι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την εφαρμογή, αλλιώς με τα δάκτυλά σου. Θα εφαρμόσεις τη μάσκα σε όλη της επιφάνεια του κεφαλιού και των μαλλιών. Μετά την εφαρμογή, θα βάλεις ένα σκουφάκι του ντους στο κεφάλι σου και θα αφήσεις τη μάσκα να ενεργήσει για περίπου ένα εικοσάλεπτο. Μετά, θα ξεβγάλεις και θα λούσεις κανονικά τα μαλλιά σου. Η μάσκα αυτή είναι μια πολύ δραστική ανάμεσα στις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης γι’ αυτό και αρκεί η εφαρμογή της μία φορά εβδομαδιαίως.

4. Σπιτική μάσκα με μέλι και αυγά
Η τέταρτη μάσκα από τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης που παρουσιάζουμε, είναι επίσης πολύ απλή στην παρασκευή της και πολύ αποτελεσματική. Ας δούμε πιο αναλυτικά τη συνταγή.
Υλικά που θα χρειαστείς: 
• 2(ή 3) κρόκους αυγών (αναλόγως πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά σου) 
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Πώς θα την παρασκευάσεις:
Θα τοποθετήσεις μέσα σε ένα μπολ τους κρόκους και το μέλι και θα τα αναμίξεις πολύ καλά να ενσωματωθούν και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Θα απλώσεις σε καθαρά μαλλιά και θα τους κάνεις ένα απαλό μασάζ. Μετά μπορείς να φορέσεις ένα σκουφάκι ντους ή να τοποθετήσεις μια πλαστική μεμβράνη στα μαλλιά σου και θα τα αφήσεις για να ενεργήσει η μάσκα περίπου ένα εικοσάλεπτο. Έπειτα, θα ξεβγάλεις και θα λουστείς κανονικά. Όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου, αν θέλεις να φύγει η μυρωδιά από το αυγό πρόσθεσε λίγο ξύδι.

5. Σπιτική μάσκα με γιαούρτι και αυγά
Συνεχίζουμε τις σπιτικές συνταγές κατά της τριχόπτωσης με μία ακόμη μάσκα με αυγά, αυτή τη φορά συνδυάζοντάς τα με γιαούρτι.
Υλικά που θα χρειαστείς: 
• 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 
• 2 κρόκους αυγού
Πώς θα την παρασκευάσεις:
Αντίστοιχα με την προηγούμενη συνταγή, θα βάλεις μέσα σε ένα μπολ τα υλικά σου και θα τα ανακατέψεις πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Θα εφαρμόσεις τη μάσκα σου σε καθαρά μαλλιά κάνοντας ελαφρύ μασάζ και έπειτα θα τα τυλίξεις μέσα σε πλαστική μεμβράνη ή σκουφάκι ντους και θα τα αφήσεις για να δράσει η μάσκα, περίπου είκοσι λεπτά. Τέλος, θα ξεβγάλεις και θα λουστείς κανονικά.

Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου