Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Πρώτο βιολί στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας η διοίκηση Κωνσταντάτου

«Το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών που κυνηγημένοι από πολέμους, λιμούς και διώξεις φτάνουν στη χώρα μας τσακισμένοι, μισοπεθαμένοι, ξεβρασμένοι από τη θάλασσα, αναζητώντας σωτηρία στην Ευρώπη, τοποθετήθηκε για μια ακόμη φορά ''στην κλίνη του Προκρούστη'' από τη διοίκηση του δήμου μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου -που 
«σήμερα είναι το πρώτο βιολί στην καλλιέργεια ενός ασύμβατου με την ιστορία και τις παραδόσεις μας κλίματος ξενοφοβίας»- το Σεπτέμβρη υποστήριζε τη λειτουργία του Κέντρου στο γήπεδο χόκεϊ, στις αρχές Δεκέμβρη ζητούσε να κλείσει, καλλιεργώντας με ανακοινώσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ κλίμα ξενοφοβίας, στη συνέχεια «ζώστηκε τα άρματα» για να μη γίνει σε παλιά τολ, για να συμφωνήσει τελικά να γίνει στο χόκεϊ.

«Η ανθρωπιά μας απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες δεν είναι κάτι σαν σύμβαση ορισμένου χρόνου» σημειώνει με νόημα η Δ.Σ.Ε-Α.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

1. Το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών που κυνηγημένοι από πολέμους, λιμούς και διώξεις φτάνουν στη χώρα μας τσακισμένοι, μισοπεθαμένοι, ξεβρασμένοι από τη θάλασσα, αναζητώντας σωτηρία στην Ευρώπη, τοποθετήθηκε για μια ακόμη φορά «στην κλίνη του Προκρούστη» από τη διοίκηση του δήμου μας.

Η παρουσία προσφύγων ή μεταναστών στο αεροδρόμιο παρουσιάζεται ως απειλή για την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Παραβατικές συμπεριφορές ομάδας μεταναστών αντί να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και λογική χρησιμοποιούνται από τη δημοτική αρχή για να τσουβαλιαστούν πρόσφυγες και μετανάστες στην κατηγορία των επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια ατόμων.

Η διοίκηση του δήμου μας είναι σήμερα το πρώτο βιολί στην καλλιέργεια ενός ασύμβατου με την ιστορία και τις παραδόσεις μας κλίματος ξενοφοβίας.

Το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας που λειτουργεί στο γήπεδο χόκεϊ από τα τέλη του Σεπτεμβρίου με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου σχεδόν του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο δεν δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή μας, αλλά αντίθετα η τοπική μας κοινωνία, φορείς, σχολεία, μεμονωμένοι πολίτες το αγκάλιασαν και εκφράσανε έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Η παράταξή μας στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του προσφυγικού με αφετηρία τις αδιαπραγμάτευτες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουμε την μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε προσφυγούπολη, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντάτος.
Αγγίζει τα όρια του γελοίου να ισχυρίζεται ότι η λειτουργία του κέντρου αυτού, που είναι ήπιας κλίμακας, σε ένα κτίριο, μπορεί να μετατρέψει μια έκταση 6.200 στρ. σε προσφυγούπολη.

Όπως επίσης είναι απολύτως ψέμα - και το γνωρίζει ο κ. Κωνσταντάτος - ότι η διοίκησή μας είχε συμφωνήσει το 2012 με τον τότε υπουργό προστασίας του πολίτη να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ελληνικό, το οποίο δήθεν απέτρεψε αυτός τότε με τις διαμαρτυρίες του (τόσο φαντασμένος είναι;).

Η αλήθεια είναι ότι ως διοίκηση είχαμε τότε εναντιωθεί στα σχέδια του κ. Χρυσοχοΐδη διότι δεν επρόκειτο για κέντρο υποδοχής μεταναστών αλλά για στρατόπεδο συγκέντρωσης, για γκέτο φυλάκισης μεταναστών.

2. Η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει πολύ περισσότερο από ότι μέχρι τώρα τη λειτουργία αυτού του κέντρου όπως και κάθε ανάλογου σε όλη τη χώρα, με ό,τι ειναι αναγκαίο σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα η σίτιση, η υγιεινή, και η ασφάλεια και να παραμένει πάντα ήπιας κλίμακας.

3. Η δημοτική αρχή και στο θέμα αυτό ακολούθησε μια πολιτική χωρίς αρχές, απολύτως καιροσκοπική.
Στα τέλη του Σεπτέμβρη υποστήριξε την λειτουργία του κέντρου στο γήπεδο χόκεϊ.
Στις αρχές Δεκέμβρη ζητούσε να κλείσει και μάλιστα πρωτοστατούσε με δηλώσεις στα ΜΜΕ και ανακοινώσεις, στην καλλιέργεια φόβου στους πολίτες.
Στη συνέχεια όταν πληροφορήθηκε ότι το κέντρο μπορεί να λειτουργήσει σε παλιά τολ της αεροπορικής βάσης, «ζώστηκε τα άρματα».
Για να συμφωνήσει αμέσως μετά στη λειτουργία του κέντρου στο γήπεδο του χόκεϊ που πριν λίγες μέρες ζητούσε να κλείσει.

Η δημοτική αρχή μετά από περιπλανήσεις, ξενοφοβικές κορώνες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της παράταξής μας, κατέληξε σε αυτό που εμείς υποστηρίζαμε σταθερά και από την αρχή.

Και επειδή είναι εκτεθειμένη, σηκώνει τους τόνους σε βάρος της παράταξής μας λέγοντας ότι αυτοί το θέλουν μόνο για ένα τρίμηνο, ενώ εμείς για όσο χρειάζεται.
Όμως η ανθρωπιά μας απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες είναι κάτι σαν σύμβαση ορισμένου χρόνου;
Αν χρειαστεί να λειτουργήσει το κέντρο υποδοχής - φιλοξενίας και πέραν του 3μηνου δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση; Αρκεί να είναι σωστή, σε ήπια κλίμακα και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζει αυτό που πρέπει - και πρέπει από σήμερα - ικανοποιητική σίτιση, υγιεινή και ασφάλεια.
Σε τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν και τίποτα δεν έχουν να χάσουν από κάτι τέτοιο, οι πολίτες της γύρω περιοχής.

4. Το όραμά μας για το Ελληνικό είναι ένα πάρκο ζωής και ανάπτυξης που θα το διαφεντεύει ο λαός και όχι ο Λάτσης και σε αυτό χωράνε και δομές αλληλεγγύης και για εμάς και για «άλλους».

Το όραμα του κ. Κωνσταντάτου για το Ελληνικό είναι οι μπουλντόζες του Λάτση, το καζίνο και οι ουρανοξύστες,τα εμπορικά Mall που θα δώσουν στους «ιθαγενείς» εργασία, έστω και άθλια, με τον ίδιο ως διαμεσολαβητή και τοπικό προύχοντα. Στο όραμα του δεν χωράνε «άλλοι».

5. Αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, το πρόβλημα θα επανέρχεται οξύτερο.

Είναι οι ίδιες με τις αιτίες που γεννούν τα μνημόνια και τη φτώχεια στη χώρα μας.
Είναι οι ίδιες με τις αιτίες που γεννούν τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές στο σύνολο της ΕΕ.
Είναι η επιδίωξη της διαιώνισης της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου πάνω στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αυτό πρέπει να το αντιπαλεύουμε με συνέπεια σε όλα τα επίπεδα, παντού και πάντα.


Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου