Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Συλλήψεις στην Καλλιθέα και την Ηλιούπολη μελών σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που μετέφερε και εισήγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης εξάρθρωσαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι εισήγαν κοκαΐνη από την Ολλανδία, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, το ειδικό σκάνερ του Λιμενικού Σώματος εντόπισε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, αξίας άνω των 400.000 ευρώ, κρυμμένο σε νταλίκα που ταξίδευε με πλοίο της γραμμής Ανκόνα - Πάτρα.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορίες για εισαγωγή του φορτίου ναρκωτικών, είχαν στήσει καρτέρι στο λιμάνι της Πάτρας, «σκανάροντας» τα φορτηγά που κατέφθαναν. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σχεδίαζαν να διοχετεύσουν στην ελληνική αγορά την ποσότητα ναρκωτικών, εν όψει και των Χριστουγέννων.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων, αλβανικής υπηκοότητας, τα οποία και τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση. Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το πολύτιμο -για τους εμπόρους ναρκωτικών- φορτίο κατέφθασε με νταλίκα στο λιμάνι της Πάτρας.

Οι αστυνομικοί περίμεναν την άφιξη της νταλίκας και με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος επενέβησαν και συνέλαβαν τον 45χρονο οδηγό. Διαπιστώθηκε ότι η νταλίκα ερχόταν από την Ανκόνα Ιταλίας, φορτηγό όχημα κουβαλούσε νόμιμο φορτίο φαρμάκων, αλλά και εννέα κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν εντός της καμπίνας. Τα ναρκωτικά τα είχε παραλάβει ο 45χρονος προ ολίγων ημερών κοντά στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε ταξιδέψει εκεί για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς της κοκαΐνης.

Συλλήψεις σε 
Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι

Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του 45χρονου οδηγού στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στα σπίτια των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Αθηνών (Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι) τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 39 ετών.

Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης και τη μεθοδολογία δράσης της προκύπτει ότι τα μέλη της είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική της δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών. Από τις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν περίπου 30.000 ευρώ, δύο περίστροφα, ηλεκτρονικές συσκευές, μεγάλος αριθμός σφαιρών και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου