Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Θεανώ Φωτίου: Τέλος στον επιδοματικό και ιδρυματικό χαρακτήρα της κοινωνικής αλληλεγγύης (ηχητικό)

Στον μεγάλο Χάρτη της Εθνικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα έρθει μέσα από έναν νόμο πλαίσιο για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο είχε θεσμοθετηθεί εδώ και δεκαετίες, αναφέρθηκε η αρμόδια υπουργός μιλώντας Στο Κόκκινο και την εκπομπή Η Φυλή των Φίλων και τον Κώστα Αρβανίτη.

Με την νομοθετική αυτή παρέμβαση θα μπει τέλος στον επιδοματικό και ιδρυματικό τρόπο με τον οποίο είχαν θεσμοθετηθεί αυτοί οι τομείς του κράτους πρόνοιας τις προηγούμενες δεκαετίες, σημείωσε.

Η ανάπτυξη των δικτύων αλληλεγγύης είναι το κλειδί στην προσπάθεια που γίνεται, όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην αναμονή που υπάρχει από τους πολίτες στην κατεύθυνση αυτή.

Χιλιάδες άνθρωποι τηλεφωνούν στο υπουργείο, άνθρωποι που έχουν «κυριολεκτικά ρημάξει» μέσα στην κρίση των τελευταίων ετών, οι οποίοι ζητούν να δουν τις πολιτικές που υποσχεθήκαμε και δεν έρχονται γρήγορα, αλλά και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για όσα έχουν ήδη γίνει, όπως είπε.

Σχολιάζοντας εξάλλου το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, σημείωσε ότι το 2015 οι άνθρωποι υπερέβησαν πολλές φορές τους εαυτούς τους, με προσωπικές, συνεχείς ανατροπές, από τον Ιανουάριο του 2015, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και μετά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά και στη συνέχεια στο προσφυγικό.

Ακούστε:

Πηγή:
www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου