Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Παύλος Πολάκης: Οι διοικητές που παύθηκαν είχαν τόσο σχέση με την υγεία, όσο εγώ με τα διαστημόπλοια (ηχητικό)

«Πολλοί διοικητές ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως, πρωτοστάτησαν στη διάλυση της δημόσιας υγείας, και μερικοί είχαν τόση σχέση με την υγεία, όσο έχω εγώ με τα διαστημόπλοια», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα των αλλαγών των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στους 59 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους (12 παραμένουν στις θέσεις τους), μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησής τους από αρμόδια πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας:



«Να σας πω ένα παράδειγμα: τους τελευταίους 3 μήνες δώσαμε 650 εκατ ευρώ στα νοσοκομεία. Αυξήσαμε το όριο δαπανών κατά 150 εκατ ευρώ. Και βγαίνουν και λένε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα. Εγώ όμως βλέπω ότι δεν ξεπληρώνονται φάρμακα κλπ, αλλά ξεπληρώνονται οι εξωτερικές υπηρεσίες όπως φύλαξη, καθαριότητα κλπ. Μου το εξηγείτε λίγο αυτό; καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Θα μπορούσαν οι διοικήσεις να ξεπληρώσουν προμηθευτές.

Τώρα βάζουμε άλλα κριτήρια, θα συνεκτιμηθούν μια σειρά από προσόντα, θα πρέπει να συναινεί η διοίκηση με την κυβερνητική πολιτική, εδώ πάμε να στήσουμε ξανά το ΕΣΥ. Δεν φτάνουν τα κομματικά ένσημα όμως, θα πρέπει να έχει και τα άλλα προσόντα . Θα κριθούν, διότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό...»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την προκήρυξη θέσεων για ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό επισημαίνοντας ότι εντός του επόμενου εξαμήνου θα αλλάξει η σημερινή εικόνα στη δημόσια υγεία, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, έχουν γίνει ήδη διορισμοί και παρατάθηκε η θητεία επικουρικών γιατρών, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της διάλυσης της υγείας των τελευταίων 5 χρόνων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, ενώ ανήγγειλε πως θα επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.

Ακούστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου