Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Γ. Τσιρώνης: Η πράσινη ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας - πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα (ηχητικό)

«Yπάρχει μια θετική συμφωνία για το κλίμα και αυτό είναι μια σημαντική νίκη, που δημιουργεί αισιοδοξία. Δεν είναι τόσο φιλόδοξο κείμενο όσα θα θέλαμε αλλά είναι ενθαρυντικό το γεγονός ότι συμφώνησαν σ' αυτό 195 χώρες», υπογράμμισε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Το σημαντικότερο από εδώ και στο εξής», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «είναι να παρουσιαστούν από τα κοινοβούλια όλων των χωρών υλοποιήσιμα σχέδια».

Όπως άλλωστε αναφέρεται στο σύμφωνο για το περιβάλλον που υπογράφτηκε στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο (12-12-2015) οι χώρες που κυρώνουν τη συμφωνία (και από τα κοινοβούλιά τους) έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν τα δικά τους εθνικά σχέδια μείωσης θερμοκρασίας.

«Άρα το στοίχημα τώρα είναι οι χώρες να παρουσιάσουν υλοποιήσιμα σχέδια», τόσε ο κ. Τσιρώνης.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας - Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί

«Η χώρα μας ως μέλος της ΕΕ έχει πολύ πιο φιλόδοξους στόχους», σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, «επειδή είμαστε χώρα που έχουμε ενεργειακό πλεόνασμα, μας συμφέρει να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες γιατί θα δώσει πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε επίσης ότι η «ΤτΕ έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια 700 δις ευρώ σε αναπτυξιακά προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε "πράσινες επενδύσεις". Συνεπώς έχουμε μεγάλο συμφέρον σαν χώρα να μην ανέβει η θερμοκρασία πάνω από 2 βαθμούς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε.

Ακούστε:

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου