Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Στο ΠΟΤΑΜΙ περιμένουν την εκλογή προέδρου στη ΝΔ για να δουν πού θα εκβάλουν οι βουλευτές του

Κάτι που ελάχιστα απασχόλησε τα συστημικά ΜΜΕ ήταν οι εκλογές στην Ισπανία.

Ο Θεοδωράκης είχε μεταβεί στην Ισπανία για να στηρίξει ένα νέο κόμμα, τους Ciudadanos, που δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει ανάχωμα στην επέλαση των Podemos και με το ποσοστό που θα μάζευε να συγκυβερνούσε με τον Ραχόι.

Βέβαια τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά απ' ό,τι θα ήθελαν και το ποσοστό των Ciudadanos δεν φτάνει να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Γιατί όμως να στηρίξει τους φιλελεύθερους Ciudadanos και όχι τους σοσιαλιστές της Ισπανίας που είναι στην ίδια ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με το ποτάμι? Να συνδυάσουμε επίσης ότι πρόσφατα ο Θεοδωράκης είχε γεύμα εργασίας με τον ηγέτη των φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ.

Είναι ολοφάνερο ότι το ποτάμι αποτελεί νεοφιλελέ κόμμα που όμως δημιουργήθηκε για να κλέψει κεντροαριστερές ψήφους και αυτές τις ψήφους έχασε στις πρόσφατες εκλογές. Επομένως οι βουλευτές του που θεωρούν εαυτούς κεντροαριστερούς δεν βλέπω τον λόγο να μένουν στο ποτάμι και να μην πάνε στο ΠΑΣΟΚ ...και κανά δυο στον ΣΥΡΙΖΑ...

Βέβαια υπάρχουν και οι ποταμίσιοι που καλοβλέπουν την ΝΔ αλλά αυτή την στιγμή δεν ξέρουν ποια θα είναι η ΝΔ το 2016.

Μια φιλελέ ΝΔ του Κυριάκου δεν θα δίνει λόγο ύπαρξης στο φιλελέ ποτάμι.

Μια λαϊκή δεξιά του Μειμαράκη όμως θα αποτρέψει την δημιουργία ενός νέου σχήματος και αν όχι αυτό, το νέο κόμμα θα είναι ακροδεξιό, φιλελεύθερο ή και τα δυο μαζί;

Αναμένουν λοιπόν τις εξελίξεις πολλοί ποταμίσιοι για να αποφασίσουν πού θα εκβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου