Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του μετρό, στο σταθμό "Άγιος Δημήτριος - Αλέξανδρος Παναγούλης"

Έγιναν, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια της πρώτης Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του μετρό, στο σταθμό "Άγιος Δημήτριος - Αλέξανδρος Παναγούλης”, προϊόν συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και
Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Δημητρίου με τις «Συγκοινωνίες Αθηνών».

Μέσα από αυτή τη δράση δίνεται η δυνατότητα στους δημότες, στους κατοίκους και στους επισκέπτες του σταθμού να προσεγγίσουν την έννοια της παραδοσιακής δημόσιας βιβλιοθήκης, χωρίς διαδικασίες και χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Θα παραμένει ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού και όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Η βασική προσφορά βιβλίων θα έχει να κάνει με την ανταπόκριση των επισκεπτών και την προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η συλλογή των βιβλίων, θα αναδιαμορφώνεται καθημερινά, αφού η προϋπόθεση που θα διέπει αυτή τη σχέση είναι η καταρχήν αποδοχή του κάθε προσφερόμενου βιβλίου. Η τακτοποίηση και ταξινόμηση των βιβλίων θα γίνεται τακτικά από τον Βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στην αισθητική και λειτουργική αρτιότητα της βιβλιοθήκης συνέβαλε και ο καινοτόμος σχεδιασμός που έγινε από τους τελειόφοιτους μαθητές του τμήματος "Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων" του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αγ. Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου