Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έφοδος εισαγγελέων στην UBS - «στην τσιμπίδα» εκατοντάδες μεγαλοκαταθέτες

Μέχρι και 12 εκατ. ευρώ είχαν στους λογαριασμούς τους μεγαλοκαταθέτες της UBS που εντοπίστηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς μετά από έφοδο στα γραφεία της στην Αθήνα.

Ταυτοποιούνται 200 μεγαλοκαταθέτες από τη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που έφτασε στα χέρια του ΥΠΟΙΚ πριν λίγες μέρες.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έγινε μετά την παραλαβή από την Ελλάδα των στοιχείων της λίστας που έστειλαν οι αρχές της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Την διαταγή έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Το κλιμάκιο που συμμετείχε στην επιχείρηση, υπό την ηγεσία των εισαγγελέων Γιάννη Δραγάτση, Ελένης Τουλουπάκη και Χρήστου Ντζούρα, πήρε για εξέταση σκληρούς δίσκους υπολογιστών αλλά και αρχεία από την τράπεζα, με ονόματα, αριθμούς λογαριασμών και ποσά.

Παράλληλα, αντίστοιχη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και σε γραφείο κορυφαίου μπρόκερ σχετικών προϊόντων που συνεργάζεται με την τράπεζα.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ταυτοποίηση περίπου 200 μεγαλοκαταθετών, που διατηρούσαν λογαριασμούς με ποσά από 1,5 εκατ. ευρώ ως και 12 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της εισαγγελίας εκφράζεται αισιοδοξία για άμεσα αποτελέσματα από την έρευνα, δεδομένου ότι επίκειται και νομοθετική ρύθμιση για την «αυτοκαταγγελία», με την οποία μεγαλοκαταθέτες θα μπορούν να πληρώσουν συγκεκριμένα πρόστιμα προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω κυρώσεις και ελέγχους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα τα σχετικά «σημειώματα» θα φτάσουν στους κατόχους των λογαριασμών, προκειμένου να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση. Όπως εκτιμάται, στα δημόσια ταμεία είναι δυνατόν να εισρεύσουν ως και 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου