Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Άλιμος: Βλήμα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στη λεωφόρο Κυθηρίων

Ένα βλήμα 75 χιλιοστών από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κυθηρίων με την οδό Χρυσανθέμων, στον Άλιμο.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, παλιότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση οικοδομής, είχαν βρεθεί αρχαία.

Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ανασκαφών από την αρχαιολογική υπηρεσία, εντοπίστηκε η οβίδα.

Ειδοποιήθηκε ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος και το παλιό βλήμα απομακρύνθηκε.

Δεν σας πανικοβάλει μια έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών;


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 25.03.2015

Τα φιστίκια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine δείχνει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, κυρίως τα φιστίκια, μπορεί να μειώσουν την καρδιαγγειακή αλλά και τη συνολική θνησιμότητα μεταξύ των διαφόρων εθνικών ομάδων και μεταξύ των ατόμων χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.
 
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει υψηλή πρόσληψη ξηρών καρπών για τη μείωση του κινδύνου θνησιμότητας, αλλά κυρίως ατόμων υψηλής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τρεις μεγάλες ομάδες για τη μελέτη. Μία ομάδα περιελάμβανε 71.764 κατοίκους των ΗΠΑ από Αφρικανικής και Ευρωπαικής καταγωγής, κυρίως από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, οι οποίοι συμμετείχαν στη μελέτη Southern Community Cohort Study (SCCS) στις Ηνωμένες Πολιτείες (Μάρτιος 2002-Σεπτέμβριος 2009).

Χαιρετισμός της Ρένας Δούρου σε Σεμινάριο για «Σχεδιασμό της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο»

Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε διήμερο σεμινάριο (26 & 27 Μαρτίου) που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με θέμα: «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής
και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο».

Η Περιφερειάρχης στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:
  • Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μια ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, με εξειδικευμένα εργαλεία και με προοπτική.
  • Είναι σημαντικό ο τουρισμός να αποδειχθεί το ισχυρό χαρτί ανάπτυξης της Αττικής, με τρόπο που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας, αφού η Αττική αποτελεί σημαντικό τμήμα της χώρας, σημαντικό παράγοντα της εθνικής οικονομίας.

Ας βοηθήσουμε όλοι την ΟΥΚ να μπει στην Πόλη

του Άκη Γαβριηλίδη

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών εκδηλώνουν κάθε 25η Μαρτίου τον διακαή πόθο τους να «μπουν στην Πόλη». Το ίδιο έκαναν και φέτος στην παρέλαση.
 
Το γεγονός ότι η έκφραση της επιθυμίας αυτής επαναλαμβάνεται περιοδικά, δείχνει ότι προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Αυτό είναι πραγματικά κρίμα. Πιθανόν να δημιουργηθεί ψυχικό τραύμα στους ηρωικούς κομμάντο από την τόσο μακρόχρονη ματαίωση.

Νομίζω λοιπόν ότι είναι χρέος μας να συμβάλουμε ώστε το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα.

Άγιος Δημήτριος: "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι" - Εκδήλωση κατά του ρατσισμού, την Παρασκευή 26 Μαρτίου


16ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου από την Τράπεζα Χρόνου Αγ.Δημητρίου - Αλίμου

Η Τράπεζα Χρόνου Αγίου Δημητρίου και Αλίμου σας προσκαλεί στο 16ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου να ανταλλάξετε μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορικά & επιστημονικά βιβλία κ.λπ.

Αν έχεις διαβάσει ένα βιβλίο και θέλεις να το ανταλλάξεις με κάποιο άλλο, τότε έλα την Παρασκευή 27 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην είσοδο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου.

Γιατί δεν είναι ντυμένος 21;


Ο  Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 25.03.2015

Πιο θανατηφόρος για τα παιδιά ο ιός Έμπολα

Μια ομάδα επιστημόνων του Imperial College του Λονδίνου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανέλυσαν χιλιάδες πρόσφατα κρούσματα του ιού σε διάφορες αφρικανικές χώρες (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε κ.α.), συγκρίνοντας τη σοβαρότητα των περιστατικών μεταξύ ανηλίκων και ενηλίκων.

Η μελέτη, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Κριστλ Ντόνελι, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", διαπίστωσε ότι αν και το ποσοστό λοίμωξης από τον ιό είναι μικρότερο στο παιδιά από ό,τι στους μεγάλους, τα μικρά παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Μέχρι σήμερα σχεδόν 4.000 παιδιά κάτω των 16 ετών έχουν προσβληθεί από Έμπολα και το ποσοστό τους στο σύνολο των ασθενών (πάνω από 10.000) αυξάνει σταδιακά, για λόγους που δεν είναι σαφείς.

Αν το 1821 υπήρχε ίντερνετ, αν η Επανάσταση γινόταν σήμερα...

Ο Μπερντές στο toperiodiko.gr αποφάσισε χτες να λάβει εθνεγερτικό χαρακτήρα. Τίμησε τη μεγάλη ημέρα του Έθνους ανταποκρινόμενος στις επιταγές της σύγχρονης
εποχής επιχειρώντας να απαντήσει στα ερωτήματα: «Πώς θα ήταν αν το 1821 υπήρχε ίντερνετ και αν η Επανάσταση γινόταν σήμερα…»

Aν το 1821 υπήρχε internet…

Οι αγγελιοφόροι δε θα μετέφεραν φιρμάνια αλλά e-mails.

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου θα είχε γραφτεί σε word.

Δυο λόγια για την κατάληψη στο Κόκκινο 105,5

Τις μέρες που αγωνιούσα, μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μου, για τη ζωή του Νίκου και για το  μέλλον της “εκπαίδευσης στη φυλακή”, πολλοί δημοσιογράφοι στήριξαν και βρέθηκαν αλληλέγγυοι στην ενημέρωση και δημοσιοποίηση των γεγονότων. Μεταξύ αυτών και όλοι οι δημοσιογράφοι του “Kόκκινου”.

Εκείνο το “Ουφφφ…” που ακούστηκε από δημοσιογράφο του  “Kόκκινου”  με την ανακοίνωση της έγκρισης της περίφημης τροπολογίας μετά από την συγκλονιστική συζήτηση στη Βουλή και τη μάχη των βουλευτών, συμπύκνωνε τον αγώνα όλων μας. Ακούστηκε απευθείας σ’ όλη την Ελλάδα ως μια ανακούφιση - βάλσαμο εκφράζοντας την κοινή μας ικανοποίηση.


Ας τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το έργο τους, από το σπίτι τους, διαλέγοντας κι άλλους δρόμους πάλης.


Δεν είναι πάντα δόκιμο να συνθλίβουμε αυτούς που μπορούν να συνεισφέρουν… 


Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής Γυμνασίου-Λυκείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτηση Νέων Αυλώνα και καθηγητής του Νίκου Ρωμανού

Πηγή: left.gr

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα "Δεν αλλάζω εγώ" για γυναίκες σε φάση θεραπείας του καρκίνου μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον
καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, διεξάγει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο μαστού (χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία).

Με τι βρίσκονται αντιμέτωπες οι γυναίκες που κάνουν θεραπεία;

Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυδιών και των βλεφαρίδων, το έγκαυμα, τη στοματίτιδα ή τον ερεθισμό των χειλιών και το εξάνθημα.

THE KISS by ioannou

Άθληση και υπέρβαρα παιδιά: Ποια είναι η καλύτερη άσκηση;

Kαθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, ορθοπεδικά και καρδιακά νοσήματα, οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασκούνται. Με ποιες ασκήσεις έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Όλο και περισσότερα παιδιά είναι υπέρβαρα γιατί τους λείπει η κίνηση. Η λύση βρίσκεται στη συστηματική άθληση, με την οποία βελτιώνεται, εκτός από το σώμα και η συγκέντρωση στο σχολείο και τα μαθήματα.

Ενα μεγάλο ποσοστό παιδιών είναι υπέρβαρα και αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η παχυσαρκία που τις περισσότερες φορές συνδέεται με την έλλειψη σωματικής άσκησης, αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη, ορθοπεδικά και καρδιακά νοσήματα.

Το σκάνδαλο της πεντάρας


Τι θα δουν ακόμα τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τ' αυτιά μας. Ο άμωμος Βορίδης και ο άμεμπτος Άδωνις, να εγκαλούν τον ύποπτο Κατρούγκαλο. Το έγκριτο "Βήμα" του Σταύρου Ψυχάρη,
επικουρούμενο από τα ισάξια στην αντικειμενικότητα "Νέα", να αποτυπώνει το μέγα σκάνδαλο. Τα κανάλια να διοχετεύουν το συγκλονιστικό 12% στο πόπολο.

Και κάπου στη μέση ο Χιώτης, διαψεύδοντας τη μαρτυρία της παροιμίας που θέλει τους Χιώτες δυο-δυο, να πορεύεται μόνος στον λαβύρινθο του ρεπορτάζ. Να δείτε που στο τέλος αυτός θα την πληρώσει.

Τέλος πάντων.Αλλά, βρε παιδιά, ακόμα και στα σκάνδαλα να έχουμε χαώδεις ταξικές διαφορές; Απαράδεκτο.

Τα σουτιέν βλάπτουν την υγεία

Μπορεί να σας ξενίσει, όμως οι ειδικοί παρομοιάζουν τους στηθόδεσμους με τις... κρεμαστές γέφυρες: όση σημασία και αν έχει η αισθητική τους εικόνα, το πρωτεύον είναι να τηρούν τις αρχές της μηχανικής.

Ειδάλλως, ελλοχεύουν κίνδυνοι: πόνος στην πλάτη, πόνος στο στήθος, εκδορές, κακή στάση του σώματος, δυσχέρεια στην αναπνοή, δυσπεψία, ακόμα και πονοκέφαλοι.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ιντεπέντεντ» Ρόζι Τζόνστον, αφηγείται την... περιπέτειά της: «Το σουτιέν σας δεν έχει σωστή εφαρμογή, μου φώναξε σε επιτιμητικό ύφος η πωλήτρια, σαν να μην έφτανε που είχε βιαστεί να ανοίξει το παραβάν του δοκιμαστηρίου πριν προλάβω να βάλω τις πιτζάμες που ήλπιζα να δοκιμάσω.

Έρχεται η Γιορτή της Κάνναβης στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 9 Μαϊου

Μεγάλο συλλαλητήριο «διεκδίκησης, απελευθέρωσης και νομιμοποίησης της κάνναβης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάη στη πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης, φτάνει πια με την υποκρισία. Η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό. Οι χρήστες δεν είναι εγκληματίες, εγκληματικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Η χρήση και κατάχρηση ουσιών δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας. Όποιοι στηρίζουν την απαγόρευση και την καταστολή, αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, στηρίζουν τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.

Νάιν Επανάσταση!


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 22.03,2015

Αντζελίνα Τζολί: Το ημερολόγιο των δύο επεμβάσεων

Για άλλη μια φορά η Ατζελίνα Τζολί, συγκλόνισε την κοινή γνώμη με άρθρο της στους New York Times μέσω του οποίου δημοσιοποιεί τους λόγους που την έκαναν να πάρει τελικά την απόφαση και να προχωρήσει σε προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων.

Η δημοφιλής ηθοποιός πριν από δύο χρόνια είχε επίσης μιλήσει για την επιλογή της να κάνει διπλή προληπτική μαστεκτομή, μετά από μια απλή εξέταση αίματος που έδειξε ότι φέρει μια μετάλλαξη του γονιδίου BRCA.  Τότε της είπαν ότι έχει 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% από καρκίνο των ωοθηκών.

"Έκτοτε προγραμμάτιζα, αναφέρει στο άρθρο της, την αφαίρεση των ωοθηκών, μια επέμβαση «λιγότερο σύνθετη από τη μαστεκτομή αλλά με σοβαρές επιπτώσεις. Βάζει μια γυναίκα σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση.

Άλιμος: Η Αλέκα Γιαννούτσου νέα δημοτική σύμβουλος του Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι

Η Αλέκα Γιαννούτσου­ - Αρμάου είναι η νέα δημοτική σύμβουλος του ΑΝΩ­-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι στη θέση της Φανής Πύρζα.

Η Αλέκα Γιαννούτσου, μαχόμενη δικηγόρος και μαχητικό μέλος της Δημοτικής μας Κίνησης, ορκίστηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου το μεσημέρι. Η έως τώρα πορεία της στα κοινά αποτελεί εγγύηση για μια μαχητική παρουσία μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Η Αλέκα Γιαννούτσου­ γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατοικεί στον Άλιμο
από το 1997. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Αρμάο και έχουν δυο γιους. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ασκεί μαχόμενη Δικηγορία από το 1987.

Από τα νεανικά της χρόνια είναι ενταγμένη στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Άλιμο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Συνεργασίας Πολιτών για τον Άλιμο» το 1998, υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2002, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου την περίοδο 2003-2004. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας (τσιμεντοποίηση παλαιού αεροδρομίου, ξεπούλημα παραλίας, διάσωση κτήματος Τράχωνες).

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

«Φρένο» στην παραχώρηση του αιγιαλού στους ΟΤΑ και απ' αυτούς σε τρίτους για εκμετάλλευση

Το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση του αιγιαλού για εκμετάλλευση στους ΟΤΑ - και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τρίτους, για εκμετάλλευση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε να κριθεί τον Ιούνιο στο ίδιο τμήμα με αυξημένη (επταμελή) σύνθεση.

Το ΣτΕ ακύρωσε τη σχετική κοινή απόφαση των πρώην υφυπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών περί απευθείας παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

Στο σκεπτικό του, το δικαστήριο καθιστά σαφές ότι στα κοινόχρηστα πράγματα περιλαμβάνονται ο αιγιαλός και η παραλία, τα οποία ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, ο οποίος συνίσταται στην κοινοχρησία τους.


Σε συνδυασμό δε με τις διατάξεις του Ν. 2971/2001 για την προστασία του οικοσυστήματος των παράκτιων ζωνών, η παραχώρηση δικαιωμάτων απλής χρήσης στους ΟΤΑ επιτρέπεται για την άσκηση δραστηριοτήτων οι οποίες είναι ήπιες και συμβατές με τον προορισμό τους ως κοινόχρηστων μόνο κατά περίπτωση και μεμονωμένα και αφού προηγηθεί λεπτομερής και εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης.

Πηγή: www.efsyn.gr

Συνελήφθη το άτομο που επεχείρησε να κάψει κατάστημα στη Γλυφάδα

Με μολότωφ τελικά αποπειράθηκε χθες λίγο μετά τις 9.00μμ ο άγνωστος να βάλει φωτιά σε γνωστό κατάστημα ρούχων της Γλυφάδας, αλλά πιάστηκε στη «φάκα».

Ο δράστης κινήθηκε με κολωνάκι προς την τζαμαρία του καταστήματος ρούχων «Angels» (ήταν κλειστό εκείνη την ώρα) με σκοπό να σπάσει την τζαμαρία και να ρίξει μολότοφ εντός για να πάρει φωτιά το εσωτερικό του.

Ωστόσο, τα διπλά τζάμια δεν έσπασαν και έριξε τη μολότοφ γρήγορα απέξω και το έβαλε στα πόδια. Όμως τον πρόλαβαν πελάτες από διπλανό καφέ μπαρ.

Σε λίγα λεπτά ήρθε και η Αστυνομία, συνέλαβε τον δράστη και τον οδήγησε στο τμήμα. Στο κατάστημα, να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ζημιές μόνο στην τζαμαρία και όχι στο εσωτερικό.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Άντε, τι περιμένεις καπετάν Κανάρη;


Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

Η Βούλα ξεκίνησε να «εξοικονομεί»

Φωτογραφία: Φιλάρετος Χατζηστεφάνου
Με την τοποθέτηση νέου Δημοτικού Φωτισμού στην Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου στη Βούλα καθώς και στην Πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας), ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ» συνολικού ύψους 700.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα, εκτός από την αντικατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, προβλέπει και σημαντικές παρεμβάσεις σε τέσσερις σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, με στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στα συγκεκριμένα κτίρια.

Για το λόγο αυτό, στο 2ο Νηπιαγωγείο Βούλας, στο 2ο Δημοτικό και 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας θα τοποθετηθούν ειδικές μονώσεις στις ταράτσες, θα αντικατασταθούν όλα τα αλουμινένια κουφώματα και υαλοπίνακες, θα τοποθετηθούν ειδικά σκίαστρα και θα αντικατασταθούν οι λέβητες και οι καυστήρες με πιο οικονομικούς, όπως και τα φωτιστικά σώματα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Νίκη σε «νεκρό χρόνο» για τον ΑΟΝΑ - 70-68 με το Π. Φάληρο

Συγκλονιστική ήταν η αναμέτρηση του ΑΟΝΑ με το Παλαιό Φάληρο. Το ματς κρίθηκε με «φόλοου» του Τάσου Παπαϊωσήφ σε «νεκρό χρόνο» μετά από άστοχο τρίποντο του Καλογερόπουλου και ενώ στα 6'' αστόχησε στο 68-68 ο Λ. Τσορμπτσίογλου για τον Α.Ο. Π.Φαλήρου.

Μοναδική φορά στο ματς που πέρασε μπροστά ο ΑΟΝΑ ήταν με το νικητήριο καλάθι.

ΑΟΝΑ - Π. ΦΑΛΗΡΟ 70-68 (32-39)
 
ΑΟΝΑ (Δημητρίου): Κουνενής , Παπαδόπουλος 6, Παπαδημητράκης, Καλογερόπουλος 13(1), Παρασκευόπουλος, Παπαϊωσήφ 9, Χατζηρόδος 2, Μανίκας Γ. 3(1), Χριστοδουλόπουλος 5(1), Μανίκας Κ. 6(2 , Γκαβασιάδης 27
Π. ΦΑΛΗΡΟ (Γαζής): Αλεξανδρόπουλος 5(1), Τζορμπατσίογλου 16(3), Αναστασόπουλος 12(1), Αθανασούλας 18(1), Παγίδας 5, Μπόθος 6(1), Σταυρόπουλος 6(1), Τσιφτσής


Πηγή: www.sinergasia.gr

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Π. Φάληρο - Μερκουράκης: Ας εμπνευστούμε από την αγωνιστική παράδοση του λαού μας

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Φάληρο υπό βροχή και με παρέλαση μόνο των σημαιοφόρων από σχολεία και σωματεία της περιοχής. Νωρίτερα προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων από τοπικούς φορείς και πολιτικές δυνάμεις - ανάμεσα σε αυτούς και από την Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου.

Στεφάνι εκ μέρους της ΡΑΚ κατέθεσε ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Κώστας Μερκουράκης, ενώ από πλευράς της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης, Τάκης Καϊμάκης.


Αμέσως μετά την τελετή, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης σχολίασε: «Η 25η Μαρτίου διδάσκει πως οι αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια μπορούν να είναι νικηφόροι. Κι αυτό μόνο όταν οι λαοί αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Στη σημερινή συγκυρία, ο αγώνας αυτός είναι ξανά επίκαιρος και αναγκαίος. Ας εμπνευστούμε από την αγωνιστική παράδοση του λαού μας για να οικοδομήσουμε μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη Ευρώπη».

Άγιος Δημήτριος: Μαθητική συναυλία Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου στο Πάρκο Ασυρμάτου, την Κυριακή 29 Μαρτίου


Βόμβα σε κατάστημα ρούχων στη Γλυφάδα

Βόμβα έριξαν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της 25ης Μαρτίου άγνωστοι σε γνωστό κατάστημα ρούχων επί της οδού Κύπρου στο κέντρο της Γλυφάδας.

Από την έκρηξη υπάρχουν υλικές ζημιές στο κατάστημα ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν πρώην συνεργάτες με τον τωρινό επιχειρηματία και είχε
προηγηθεί επεισόδιο με κλοπή χρημάτων μεταξύ τους.

Πηγή: www.notosnet.gr

Η υπεύθυνη επιλογή...


Ο Τάσος Αναστασίου  στην επέτειο της Επανάστασης του 1821, 25.03.2015

Η ταινία "Οι δώδεκα ένορκοι" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 27 Μαρτίου

Η ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ "Οι δώδεκα ένορκοι - Twelve angry men" θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Σίντνεϊ Λιούμετ
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Φόντα, Μάρτιν Μπάλσαμ, Τζον Φέντλερ, Λι Τζέι Κομπ, Ρόμπερτ Βέμπερ 


Υπόθεση:

Δικαστικό και αστυνομικό δράμα δωματίου, που μπορεί να ειδωθεί και ως μια κοινωνική αλληγορία για τη εφαρμογή της δημοκρατίας στην κοινωνία.

Ένα 18χρόνο αγόρι από την Ισπανία καταδικάζεται με θανατική ποινή σε ηλεκτρική καρέκλα για την δολοφονία του πατέρα του. Ο δικαστής καλεί τους δώδεκα ένορκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Για να «εκτελεστεί» ο 18χρονος κατηγορούμενος θα πρέπει να συναινέσουν και οι 12.

5 Απριλίου η 25η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες στον Πειραιά

25 η διάθεση στις 5 Απριλίου
Παραγγελίες μέχρι 1 Απριλίου


Οι διαθέσεις των προϊόντων γίνονται στο Νέο Φάληρο, Σοφιανοπούλου και Εμμανουηλίδη, πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Αυτή η δραστηριότητα είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες έκλεισε ήδη δυο χρόνια ζωής στην πόλη μας. Το κίνημα αυτό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

4 Απριλίου η 41η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Η 41η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου στην πλατεία Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου Βενιζέλου και 25η οδός.

Οι διαθέσεις προϊόντων αλληλεγγύης θα γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα. 

Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:


  • 6944-145007 (10.00πμ - 1.00μμ)
  • 6943-045752  (6.00μμ - 8.00μμ)

Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:

...Μου έχετε καταστρέψει τρία κουστούμια!


Ο  Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 22.03.2015