Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων» του Υπουργείου Εργασίας, αποφάσισε ο Δήμος Καλλιθέας

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλλιθέας  στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων» ενάκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και
προχώρησε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του παραπάνω προγράμματος.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση ένας από τους ειδικούς στόχους του Προγράμματος είναι η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης, τουλάχιστον του 40% του συνόλου των ατόμων.

Δεδομένου ότι τα άτομα του Δήμου Καλλιθέας που εμπίπτουν στους όρους του προγράμματος είναι δώδεκα, ο αριθμός των ατόμων προς εργασιακή επανένταξη είναι τουλάχιστον πέντε.

Σύμφωνα με την ∆28/οικ. 31354/2352/15/09/2014 Πρόσκληση του Προγράμματος η απόκτηση εργασιακής εµπειρίας (on the job training) μπορεί να υλοποιηθεί σε επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνονται τα παρακάτω:
· Η σύναψη τριµερών συµβάσεων επιχορήγησης, µεταξύ δικαιούχου, εργοδότη και ωφελούµενου, για την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας. 
· Οι συµβάσεις είναι ορισµένου χρόνου, έχουν διάρκεια μέχρι 12 µώνες και διέπονται από τις γενικές διατάξεις περί συµβάσεων ορισµένου χρόνου. 
· Ο χρόνος απασχόλησης µπορεί να είναι πλήρους ή µερικής απασχόλησης. 
· Ως ποσό χρηµατοδότησης υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου βασικού µισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από τις κείµενες διατάξεις, µε τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.
Καλούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τοι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να προβούν σε συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Καλλιθέας για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου