Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αγνοεί τη διαδικασία ή αποφεύγει την ουσία;

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά που σκοπό είχε να αποσιωπηθεί η κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή, καταγγέλλει την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κα Γ. Προυντζοπούλου
η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι".

Η κα πρόεδρος εγκαλείται γιατί "απέφευγε επιμελώς να ερωτά τους δημοτικούς συμβούλους αν επιθυμούν να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους. Το μόνο που έκανε ήταν να θέτει αμέσως σε ψηφοφορία τα θέμα της ημερήσιας διάταξης!"

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα anokatostokalamaki της δημοτικής κίνησης:

Σε διαδικασία σκέτης ψηφοφορίας επιχείρησε να μετατρέψει το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρός του, Γ. Προυντζοπούλου.

Στο δημοτικό συμβούλιο, το πρώτο κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο διαβούλευσης της πόλης μας, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι συζητούν και αποφασίζουν πάνω στα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν, πάνω στα πολλά προβλήματα που επιζητούν λύσεις, ουσιαστικές και αποτελεσματικές, που θα βελτιώνουν την καθημερινή -και όχι μόνον- ζωή μας. Συχνά, με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες βοηθούν το δύσκολο έργο του δημοτικού συμβουλίου, παρουσιάζοντας πλευρές των θεμάτων που συζητιούνται και που δεν θα μπορούσε εύκολα να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Ε, εχθές, όλη αυτή η πολύ σημαντική διαδικασία καταργήθηκε -ουσιαστικά και τυπικά- από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η οποία απέφευγε επιμελώς να ερωτά τους δημοτικούς συμβούλους αν επιθυμούν να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους. Το μόνο που έκανε ήταν να θέτει αμέσως σε ψηφοφορία τα θέμα της ημερήσιας διάταξης!

Η επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένη Μπελιά, από την πρώτη φορά σχολίασε διαμαρτυρόμενη την τακτική της προέδρου και ζήτησε να τηρείται η ουσία αλλά ο τύπος του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Εν τούτοις, η κ. Προυντζοπούλου συνέχισε την ίδια τακτική, δείχνοντάς μας ότι στόχος της ήταν να πραγματοποιηθεί έτσι ένα συμβούλιο “ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώστε”, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και υπονομεύοντας τον ίδιο τον θεσμικό της ρόλο.

Αν κρίνουμε από τις ενοχλημένες αντιδράσεις του δημάρχου και ορισμένων συμβούλων της συμπολίτευσης απέναντι στις ομιλίες και τα σχόλια των τριών δημοτικών συμβούλων του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ (Ε. Μπελιά, Δ. Κλαυδιανού, Αλ. Γιαννούτσου-Αρμάου) -τα οποία μάλιστα ενίοτε παραποιούσαν- συμπεραίνουμε ότι αυτό που πραγματικά ήθελε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν να αποφύγει την κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή.

Αυτό, όμως, είναι ένα πολύ αντιδημοκρατικό ολίσθημα της προέδρου, το οποίο ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου