Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Κόμματα... καναλάρχες

Οι βαρόνοι των μίντια και τα διαπλεκόμενα κόμματα πήγαιναν χέρι - χέρι για 25 χρόνια. Αυτή την αδιατάρακτη σχέση ποτέ και κανείς δεν είχε μπορέσει να την κλονίσει μέχρι σήμερα.

Τα κόμματα που μάχονταν το σύστημα αυτό δεν είχαν τη δύναμη να αλλάξουν το καθεστώς που είχε επιβληθεί. Όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο επιμένει στον δρόμο που είχε χαράξει προεκλογικά αναφορικά με το τρίγωνο της διαπλοκής.

Α
πό την πρώτη στιγμή οι διαπλεκόμενοι μιντιάρχες σχεδίαζαν και τα κόμματα της διαπλοκής εκτελούσαν το λυσσαλέο σχέδιο προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης. Πάλεψαν με νύχια και με δόντια ενάντια σε αυτόν τον νόμο από την αρχή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο νόμος πέρασε.

Χ
θές έδωσαν την ύστατη μάχη για να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ, προκειμένου να μην γίνει ο διαγωνισμός για τις συχνότητες. Ήταν το τελευταίο προπύργιό τους για να μην χάσουν τον πόλεμο.

Κ
αι πάλι δεν τους πέρασε, αφού η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον προσωρινό σκόπελο από τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, ετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση που θα επιτρέψει να γίνει ο διαγωνισμός.

Ν
αι, τη σχέση των διαπλεκόμενων κομμάτων με τους μιντιάρχες κανείς δεν μπόρεσε να την κλονίσει, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά ξεγυμνώθηκαν πολιτικά.

Ό
χι επειδή πάνε για πρώτη φορά κόντρα στους δανειστές, αφού η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, αλλά κυρίως διότι πάει κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Ε
ίναι ύψιστο δημόσιο συμφέρον να υπάρχει νόμος που θα ρυθμίζει το καθεστώς των καναλιών ώστε να μην μπορούν να λειτουργούν όπως θέλουν.

Ε
ίναι προς το δημόσιο συμφέρον τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπράτηση των καναλιών να μπουν στα ταμεία του κράτους.

Σ
τη Ν.Δ. (είτε ως Ακροδεξιά, είτε ως Δεξιά, είτε ως Κεντροδεξιά) και στα άλλα διαπλεκόμενα κόμματα προφανώς δεν καίγεται καρφάκι, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον, αλλά μόνο τα πολιτικά σχέδια που έχουν. Όπως δεν τους καιγόταν καρφάκι όταν έδιναν τα θαλασσοδάνεια στη διαπλοκή και χρέωναν τη χώρα.

Η
διαπλοκή γι' αυτούς ήταν και είναι ζήτημα επιβίωσης. Δεν ξέρουν να λειτουργούν ο ένας χωρίς τον άλλο.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου