Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Sevan: Μια μουσική διαδρομή από την Αρμενία στην Ελλάδα μέσα από τα Βαλκάνια, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 9.30μμ

Το τρίο «Σεβάν» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 όταν οι τρεις φίλοι: Βαρτάν Αμποβιάν (πνευστά), Μάριος Βλάχος (κιθάρες) και Βαγγέλης Κοντόπουλος (κρουστά) έκαναν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην Ξάνθη.

Πλέον αφού ο Βαρτάν το χειμώνα του 2015 μετακόμισε στην Αθήνα εκεί βρήκε τον Γιώργο Μπεκιάρη (κιθάρα) με τον οποίο αποτελούν τον πυρήνα του σχήματος.

Η μουσική ταυτότητα του σχήματος είναι ένα πάντρεμα παραδοσιακού, λαϊκού και έντεχνου ήχου με ποικίλες επιρροές από άλλα είδη μουσικής.

Το μουσικό αυτό παζλ δημιουργήθηκε λόγω των διαφορετικών ακουσμάτων του κάθε μουσικού και το γεωγραφικό φάσμα που καλύπτει είναι από την Θράκη έως την Αρμενία και από τα Βαλκάνια έως το Λίβανο.

Στο Duduk, στις φλογέρες, στο ακορντεόν και στο κλαρίνο ο Αρμένιος πνευστός Βαρτάν Αμποβιάν ο οποίος έχει ως κύρια ακούσματα την αρμένικη παραδοσιακή μουσική και την ελληνική έντεχνη-λαϊκή μουσική. Ως αποτέλεσμα ο ήχος του είναι ένα αρμονικό πάντρεμα μεταξύ δυο διαφορετικών πολιτισμικών παραδόσεων.

Στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Γιώργος Μπεκιάρης ο οποίος έχει μεγαλώσει στους ήχους του Ρεμπέτικου και του Λαϊκού τραγουδιού και όχι μόνο και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια σε live εμφανίσεις σε διάφορους χώρους.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου