Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η ταινία «Η Άγρια Συμμορία» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ


Η ταινία γουέστερν του Σαμ Πέκινπα «Η Άγρια Συμμορία - The Wild Bunch» θα προβληθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο
Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.


Σκηνοθεσία: Σαμ Πέκινπα
Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Χόλντεν, Έρνεστ Μπόργκναϊν, Ρόμπερτ Ράιαν, Έντμοντ Ο’ Μπράιαν, Γουόρεν Όουτς, Μπεν Τζόνσον και Εμίλιο Φερνάντεζ.

Λίγα λόγια από το aggelospolidoros:


Ήταν η πρώτη ταινία γουέστερν, στην οποία καθιερώθηκε το slow motion σε σκηνές βίας και πιστολίδια που κατέληγαν σε λουτρά αίματος, αφού προηγουμένως (και για πρώτη φορά επίσης) έδειχναν τις σφαίρες να ανοίγουν διαμπερείς τρύπες στα κορμιά των ηρώων.

Σημαδιακή παραμένει η πρώτη σκηνή, κατά την οποία εμφανίζονται ανήλικα παιδιά να διασκεδάζουν στη θέα δύο σκορπιών που έρχονται αντιμέτωποι πάνω από ένα σωρό κόκκινα δηλητηριώδη μυρμήγκια.

Ο σκηνοθέτης δημιουργεί ένα νέο είδος γουέστερν που δεν είχαμε δει παρόμοιο μέχρι τότε.

Υπόθεση:

Το 1913, στο μέσο του Μεξικανικού Εμφύλιου, μια συμμορία της οποίας τα μέλη είναι ντυμένα σαν στρατιώτες εισβάλλει σε ένα χωριό, ληστεύει την τράπεζα και προβαίνει σε ένα κάρο άλλες αγριότητες (λεηλασίες, ληστεία τραίνου κλπ), προκαλώντας την επέμβαση των αρχών και των απλών πολιτών.

Οι μάχες είναι ατελείωτες και το αίμα που ρέει είναι άφθονο. Οι «κακοί» είναι εξαιρετικά κακοί και οι «καλοί» όσο αξιολύπητοι γίνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου