Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μοσχάτο: Συζήτηση με θέμα "Διαλεκτική & Υλισμός" στον Πολυχώρο του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30μμ

Συζήτηση με θέμα "Διαλεκτική & Υλισμός" θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου (Αργοστολίου 67), την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7.30μμ με ομιλητή τον Δ. Κύβελο.

Διαλεκτική:

"Η διαλεκτική δεν είναι τίποτε παρά πάνω από την επιστήμη των γενικών νόμων της κίνησης και ανάπτυξης της φύσης, της ανθρώπινης κοινωνίας και της σκέψης" (Φρ. Ενγκελς, Αντι-Ντύρινγκ).

"Για τη διαλεκτική φιλοσοφία τίποτα δεν είναι τελικό, απόλυτο, ιερό. Αποκαλύπτει τον μεταβατικό χαρακτήρα των πάντων και στα πάντα".

Ηράκλειτος: η έννοια της διαρκούς αλλαγής στον Hράκλειτο υπόκειται σε νόμους, που επιτρέπουν τη διατήρηση της ισορροπίας και της αρμονίας.

Υλισμός:

Τα βασικά στηρίγματα του Υλισμού είναι τα ακόλουθα:
α. Ο υλικός κόσμος, γνωστός σε μας μέσω των αισθήσεών μας και εξερευνημένος από την επιστήμη, είναι αληθινός. Η εξέλιξη του κόσμου οφείλεται στους δικούς του φυσικούς νόμους, χωρίς να χρειάζεται οτιδήποτε υπερφυσικό.
β. Υπάρχει μόνος ένας κόσμος: ο υλικός...


Διαλεκτικός Υλισμός:

Ο Διαλεκτικός Υλισμός κατά το Μαρξ δεν αποβλέπει μόνο στο να ερμηνεύσει διαφορετικά τον κόσμο, αλλά θέλει και να τον αλλάξει. Ως βασικές του αρχές θεωρεί ότι ο κόσμος είναι υλικός και ότι εξελίσσεται. Κατά τον Ιστορικό Υλισμό καμία κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να παράγει υλικά αγαθά...

ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου