Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον δήμαρχο Αλίμου

Υπάρχει ένας μύθος που θέλει τον Ήλιο και τον Άνεμο να συναγωνίζονται σε δύναμη ποιος θα καταφέρει πρώτος να βγάλει την κάπα που φορούσε ένας βοσκός.

Φύσηξε δυνατά ο Άνεμος, τυλίχτηκε περισσότερο ο βοσκός στην κάπα του. Έλαμψε ζεστός ο ήλιος, έβγαλε αμέσως την κάπα του ο βοσκός. “Πώς τα κατάφερες;” ρώτησε ο Άνεμος τον Ήλιο. Και ο Ήλιος απάντησε: “Εσύ πας με το κακό, αλλά εγώ πάω με το καλό.”

Ο δήμαρχος Αλίμου από τη στιγμή που ανέλαβε, επέλεξε να μην διοικεί με το “καλό”. Αντίθετα, πολιτεύεται με αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε εργαζομένους, και προβαίνει σε αντιδημοκρατικές, αυθαίρετες, μη νόμιμες και αδιαφανείς επιλογές διοίκησης.

Η νέα καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έρχεται να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο.

Αμέτρητες είναι οι αποφάσεις που έχει εκδώσει ο κ. Κονδύλης τοποθετώντας και μετακινώντας υπαλλήλους από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα, με αυθαίρετα κριτήρια, αντί να προχωρήσει στη σύσταση νέου, σύγχρονου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών και της πόλης.

Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλεται και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία που αφορά στην επιλογή Διευθυντών και Προϊσταμένων του Δήμου από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αλλά προτιμά να τους τοποθετεί ο ίδιος, με κριτήρια που συχνά αμφισβητούνται. Τη ζοφερή εικόνα συμπληρώνουν τα πειθαρχικά, που γίνονται συχνά με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι έχει εξ αρχής ασκήσει κριτική και έχει καταγγείλει τον τρόπο που διοικεί ο κ. Κονδύλης. Γιατί Δήμος δεν είναι τα άψυχα «πράγματα». Είναι πάνω από όλα οι άνθρωποι, οι κάτοικοι της πόλης και οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες.

Αν ο δήμαρχος απαξιώνει και προσβάλλει συνεχώς τους ανθρώπους που εργάζονται στον Δήμο (για να μη μιλήσουμε και για την ανάρμοστη συμπεριφορά του απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους), τότε το αποτέλεσμα είναι να φτιάχνει ένα δήθεν ωραίο περιτύλιγμα για τη διοίκησή του, αυτό που θα βλέπει ο πολίτης για να του λέει “μπράβο”, ενώ στο εσωτερικό, οι Υπηρεσίες, θα στενάζουν κάτω από την αυταρχική συμπεριφορά και τις αυθαίρετες επιλογές του, οδηγώντας με βεβαιότητα στο να καταστούν τελικά αναποτελεσματικές. Τα παραδείγματα είναι πολλά, γνωστά και κραυγαλέα, αναγκάζοντας και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβει.

Φαίνεται, λοιπόν, πλέον ξεκάθαρα ότι δεν πνέει “νέος αέρας” στον Δήμο Αλίμου, αλλά ένας Άνεμος, σαν αυτόν του Μύθου, που με την απειλή του “δυνατού” διαλύει ουσιαστικά τις υπηρεσίες, και, εν τέλει, δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί ο φόβος, οι απειλές και η αυθαιρεσία που δεν ταιριάζουν στη Δημοκρατία, μόνο διαλυτικά μπορεί να επιδρούν...

anokatostokalamaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου