Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Απλά τα πράγματα: Σχεδιασμός, στοχοθεσία, υλοποίηση, απολογισμός



Στον χώρο της Υγείας φαίνεται να κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για ασφαλισμένους & ανασφάλιστους πολίτες. Και όταν μιλάμε, να μιλάμε συγκεκριμένα. Πάμε:

Μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά.


Στόχος:

1. Σταθεροποίηση της λειτουργίας των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ.



2. Επαναφορά του 50% των κρεβατιών που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού (ανοίγουν τα μισά από τα 250 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ πριν το Πάσχα).

3. Αύξηση διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το «απαράδεκτο» φαινόμενο των λιστών ΜΕΘ, που φιλοξενούν καθημερινά 50-60 ασθενείς που αδυνατούν να βρουν κρεβάτι.

Νομοθετήθηκε η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, η οποία είναι κοστολογημένη, έχει την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί τη δημοσιονομική αποτύπωση των μέτρων.

Στόχος:

1. Δωρεάν ιατρική παρακολούθηση για όλους.

2. Εργαστηριακές εξετάσεις στις δημόσιες δομές.

3. Νοσηλεία χωρίς προεγκρίσεις.

4. Αντιμετώπιση των φαρμακευτικών αναγκών για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, ακριβώς όπως και για τους ασφαλισμένους.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης Διοικητών, παρά το έντονο ενδιαφέρον και τις χιλιάδες αιτήσεις. Μέχρι τότε τα Διοικητικά Συμβούλια διευθύνουν με επιτυχία τα νοσοκομεία.

Στόχος:

1. Διαφάνεια & Αξιοκρατία στην επιλογή στελεχών.

2. Περιορισμός σπαταλών.

3. Αποτελεσματική Διοίκηση.

Κάλεσμα στην Αυτοδιοίκηση, όπου μπορεί -χωρίς να υποχρεούται- να στηρίξει οικονομικά τις υγειονομικές περιφέρειες, τα νοσοκομεία και όποιες υγειονομικές ανάγκες προκύπτουν κατά καιρούς.

Στόχος:

1. Να εξορθολογιστούν οι δαπάνες, με τη συνεργασία των ΟΤΑ.

2. Να ενισχυθεί και να εδραιωθεί η Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στις γειτονιές.

Το παράλληλο πρόγραμμα που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση διευκολύνει τις προσλήψεις, επιταχύνει τις κρίσεις γιατρών, δίνει κίνητρα σε γιατρούς να πάνε σε άγονες νησιωτικές, προβληματικές περιοχές, ενισχύει τη λειτουργία εποπτευόμενων φορέων, όπως ο Ε.Ο.Φ , το ΕΚΑΒ κ.α».

Στόχος:

1. Κανένας πολίτης αποκλεισμένος από ιατρική φροντίδα.

2. Καλύτερες παροχές Υγείας για όλους.

Δρομολογείται η αναδιοργάνωση του συστήματος προμηθειών, το οποίο είναι απόλυτα αποσυντονισμένο, διάτρητο, κοστίζει και οδηγεί συχνά στις ελλείψεις φθηνού υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων.

Στόχος:

Μια νέα λειτουργία που θα διασφαλίζει την ποιότητα των υλικών, τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και τη διασφάλιση των δημοσίων συμφερόντων».

Διασφαλίζεται μεγαλύτερη ροή πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ, μέσω της αυξημένης χρηματοδότησης που υπάρχει στον προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία αλλά και με την πρόβλεψη να υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των υγειονομικών περιφερειών για να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρέχονται στους ασφαλισμένους του και στα κέντρα υγείας και σε δομές του ΠΕΔΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Στόχος:

Να αναβαθμιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η ικανότητά του να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.

* επικεφαλής της Ρ.Α.Κ. και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου