Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ταινία «Υπηρέτησα τον Βασιλιά της Αγγλίας» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 8.30μμ

Η ταινία του Γιούρι Μέντζελ «Υπηρέτησα τον Βασιλιά της Αγγλίας - I Served the King of England» θα προβληθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Γιούρι Μέντζελ
Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Μπαρνέφ, Ολντριχ Κάιζερ, Τζούλια Τζεντσχ, Μάρτιν Χούμπα

Λίγα λόγια από το myfilm.gr:

Το τρομερό παιδί του τσεχοσλοβακικού «Νέου Κύματος», επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με μια ταινία έκπληξη που άφησε άναυδους κοινό και κριτικούς στο φεστιβάλ του Βερολίνου (2006).

Η πορεία προς την κορυφή του μικρού Γιάν Ντίτες (Ιβάν Μπαρνέφ) από γκαρσόνι σε ξενοδόχο, ξεκινά σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα Τσεχίας και Γερμανίας. Εκεί ο φιλόδοξος νεαρός άντρας, ένιωσε για πρώτη φορά την ηδονή ενός εύπορου τρόπου ζωής και βίωσε τις πρώτες ερωτικές περιπέτειες.

Λίγο αργότερα λαμβάνει μια αξιόλογη θέση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στη Πράγα, όπου έρχεται σε επαφή με την αφρόκρεμα της τσέχικης υψηλής κοινωνίας, της δεκαετίας του ’30.

Ο εξωφρενικός τρόπος ζωής και διασκέδασης των ανθρώπων αυτών, εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες του και ύστερα από μερικές σημαντικές γνωριμίες, ξεκινά μια καινούργια δουλειά σ’ ένα από τα πλέον κομψά ξενοδοχεία, που βρίσκεται αυτή τη φορά στο κέντρο της Πράγας.

Με την Συνθήκη του Μονάχου, η τύχη του Γιάν αρχίζει να αλλάζει. Είναι ερωτευμένος με την Λίζα, μια νεαρή γερμανίδα ναζί ακτιβίστρια. Πριν συνειδητοποιήσει καλά-καλά ότι βρίσκεται στην λάθος πλευρά, οι Γερμανοί έχουν καταλάβει την Τσεχοσλοβακία και η καριέρα του απογειώνεται.

Αναγκάζεται να αποδείξει την «Άρια» καταγωγή του, παντρεύεται τη Lisa και αρχίζει να δουλεύει για τους Γερμανούς. Το όνειρο για το δικό του ξενοδοχείο έρχεται όλο και πιο κοντά. Το κόστος όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου