Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Καλλιθέα: Η ταινία "Μέσα απ' τα μάτια σου" προβάλλεται στο "Καλυψώ", την Παρασκευή 18 & το Σάββατο 19 Μαρτίου

Με την πολυβραβευμένη ισπανική ταινία της Icíar Bollaín "Μέσα απ' τα μάτια σου" κάνουν πρεμιέρα οι ανοιξιάτικες προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ", την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8.30μμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών «Άνοιξη 2016».

Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín
Παίζουν: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Peña, Rosa Maria Sardà, Kiti Manver, Sergi Calleja, David Mooney, Nicolás Fernández Luna, Elisabet Gelabert, Elena Irureta

Λίγα λόγια για την ταινία από το koinotopia.gr:

Η Πιλάρ φεύγει μέσα στη νύχτα απ’ το σπίτι της παίρνοντας μαζί και το παιδί της. Αναζητά καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής της, συντηρήτριας έργων τέχνης που έχει μια ανεξάρτητη ζωή.

Η Πιλάρ, ένα ακόμα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της, και μέσα από τη νέα της δουλειά αρχίζει να αποκτά νέες φίλες. Ο σύζυγός της Αντόνιο την ξαναβρίσκει και προσπαθεί να τη μεταπείσει, υπόσχεται ότι θα αλλάξει και ζητά τη βοήθεια ψυχολόγου.

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας οι ήρωες προσπαθούν να θεσπίσουν μια σειρά αυστηρούς οικογενειακούς κανόνες που καθορίζουν τις ταυτότητες και τους ρόλους.

Οι κανόνες όμως αυτοί στηρίζονται σε παρανοήσεις. Το «σπίτι» σημαίνει «κόλαση», η «αγάπη» φέρνει πόνο. Κι ενώ οι κανόνες αυτοί υπόσχονται να τους προστατέψουν, στην πραγματικότητα προξενούν τρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου