Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 8.30μμ

Το κλασσικό γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος - The Good, the Bad and the Ugly» θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο
Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λεόνε
Πρωταγωνιστούν: Κλιντ 'Ιστγουντ, Λι Βαν Κλιφ, Ελάι Γουάλας

Λίγα λόγια από το cine.gr:

Στη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου, τρεις αταίριαστοι παράνομοι που λατρεύουν τον κίνδυνο κι απεχθάνονται τον νόμο, καταφέρνουν να γλιτώσουν το κρέμασμα κι αναζητούν έναν πολύτιμο θησαυρό.


Ο Σέρτζιο Λεόνε έμεινε στην ιστορία του σινεμά γιατί με τα δικά του γουέστερν-σπαγγέτι δημιούργησε μια άψογη καλλιτεχνική φόρμα που αφήνει τον ρεαλισμό και πάει σε έναν ιδιότυπο εξπρεσιονισμό, παραμένοντας ολότελα και ταυτόχρονα λαϊκό σινεμά, ενώ αρνείται τον οποιοδήποτε ηθικισμό. 
Πόσοι άλλοι σκηνοθέτες το κατόρθωσαν αυτό;

Το τρίτο μέρος της «τριλογίας του δολαρίου» («Για Μια Χούφτα Δολάρια», «Μονομαχία στο Ελ Πάσο») είναι πιο σκληρό χωρίς να λείπει η ειρωνεία -δεν υπάρχουν καλοί, πού να τολμήσει κάτι τέτοιο το Χόλιγουντ και μάλιστα στα 1960!- με τους Κλιντ Ίστγουντ, Ιλάι Γουάλας και Λι Βαν Κλιφ να προβάλλουν ως εμβληματικές μορφές της Άγριας Δύσης.

Γκρο πλάνα από φάτσες που εναλλάσσονται με πανοραμικές εικόνες από έρημες εκτάσεις, εξαιρετικό μοντάζ δράσης με χιτσκοκική πονηριά. Στιλ, προπάντων στιλ. Γυρισμένο, εννοείται, στην Ιταλία με ντόπιους χωρικούς-κομπάρσους, αληθινά ψημένους στον ήλιο κι όχι μακιγιαρισμένους αλά Χόλιγουντ.

Περισσότερα:

Ωμό, ρεαλιστικό γουέστερν του μεγάλου Λεόνε του 1966, το all time καλύτερο.

Τρία λαμόγια επιχειρούν να ανακαλύψουν κρυμμένο θησαυρό, δολοπλοκώντας ο ένας σε βάρος του άλλου και οποιουδήποτε δυστυχή βρίσκεται στο διάβα τους.

Από τις μεγάλες στιγμές του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή εικόνα της Άγριας Δύσης και ομορφαίνει το σκληρό τοπίο με κυνισμό και χιούμορ.

Απαράμιλλες οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών, που εξανεμίζουν τις υπόνοιες περί χάρτινων χαρακτήρων που αφήνει ο τίτλος.


Το soundtrack του Μορικόνε τσακίζει κόκαλα. Μάλλον δεν θα αρέσει στην κοπέλα σας, ή σε οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στο σπίτι λόγω της βίας και της ανύπαρκτης γυναικείας παρουσίας στην ταινία, οπότε ας ασχοληθούν με κάτι άλλο εκείνη την ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου