Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση των συλλογικοτήτων που εναντιώνονται στις εκποιήσεις, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.00μμ - ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/2 στα γραφεία της Εναλλακτικής Δράσης σύσκεψη εκπροσώπων συλλογικοτήτων που είναι αντίθετες με τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση και το ΤΑΪΠΕΔ εκποιήσεις του Λιμανιού του Πειραιά, του πρ. αεροδρομίου
του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά και της χερσονήσου της Βουλιαγμένης.

Αποφασίσθηκε με κάλεσμα των τριών επιτροπών να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο χώρο του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α, στο πρ. Δυτικό Αεροδρόμιο, συγκέντρωση των συλλογικοτήτων που είναι αντίθετες με τις εκποιήσεις προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στις τοποθετήσεις τους οι παραβρεθέντες στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν οι προαναφερθείσες εκποιήσεις, εάν πραγματοποιηθούν, τόσο στα ιστορικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον του Σαρωνικού, όσο στην εθνική αλλά και την τοπική οικονομία των παράκτιων δήμων.

Επίσης αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στον Πειραιά και στο Ελληνικό και στη Βουλιαγμένη, με τις οποίες δε διεκδικούν μόνο το σταμάτημα των εκποιήσεων αλλά προβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις στο πνεύμα της ήπιας ανάπτυξης της διαχείρισης του λιμανιού του Πειραιά, του π. αεροδρομίου του Ελληνικού και της χερσονήσου της Βουλιαγμένης σε όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Οι εκπρόσωποι του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός, αναφέρθηκαν στην απαράδεκτη ενέργεια του ΤΑΪΠΕΔ να κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο θέατρο, προκειμένου να σταματήσει η πολιτιστική και καλλιτεχνική εθελοντική και δωρεάν προσφορά των θεατρικών ομάδων, των μουσικών σχημάτων και των υπόλοιπων καλλιτεχνικών συλλογικοτήτων, για να εκποιηθεί και το θέατρο.

Τέλος όλοι συμφώνησαν ότι εκτός από τις μεμονωμένες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, χρειάζεται οι αγώνες να συντονιστούν, για να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη που είχε σαν αντικείμενο το συντονισμό των αγώνων εναντίον των εκποιήσεων, πήραν μέρος εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα εναντίον της εκποίησης του Λιμανιού του Πειραιά, της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού Ελληνικού, της Πρωτοβουλίας «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό», της Επιτροπής εναντίον της εκποίησης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, της Εναλλακτικής Δράσης, της ΕΛΜΕ Νοτίων Προαστίων, της δημοτικής κίνησης Άνω-Κάτω Καλαμάκι, του Δικτύου προστασίας Σαρωνικού, του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α) και του Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Για επικοινωνία: 6937450241-6937131389-6979145366-6977990887

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου