Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μοσχάτο: "Τα Απομεινάρια μιας Μέρας" στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 7.00μμ

Η ταινία "τα Απομεινάρια μιας Μέρας" του Τζέιμς Άϊβορι θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 7.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όσοι μπορούν και επιθυμούν, ενισχύουν το "καλάθι της αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Η Μεσοποταμία στηρίζει τους πρόσφυγες, καθώς και τις αλληλέγγυες δομές και τους εθελοντές που τους βοηθούν. Έτσι, εκτός από την προαιρετική σας συνεισφορά στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, κατά την προσέλευσή σας στις προβολές, μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε χρηματικά, με όποιο ποσό μπορείτε και επιθυμείτε στο ειδικό κουτί που θα βρείτε στο χώρο, ενώ μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο mailing list των εθελοντών.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Συνεχίζοντας το αφιέρωμα σε ταινίες που βασίζονται σε κλασσικά μυθιστορήματα, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας παρουσιάζει, την προσεχή Κυριακή, την ταινία "Τα Απομεινάρια Μιας Μέρας", του Τζέιμς Άϊβορι, που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κάζουο Ισιγκούρο.


Ένα από τα πλέον σημαντικά φιλμ της δεκαετίας του ενενήντα, αγαπημένο από πολλούς και με κλασσικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Άντονι Χόπκινς και Έμα Τόμσον, "τα Απομεινάρια μιας Μέρας" αποτελούν μια σπουδή πάνω στον ανεκπλήρωτο έρωτα, την αφοσίωση, αλλά και μια ηθογραφία της βρετανικής κοινωνίας του προηγούμενου αιώνα.

Το event στο facebook

Περισσότερα από το cine.gr:

Τα τελευταία χρόνια διάφοροι σκηνοθέτες μας έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει αρκετές ταινίες εποχής. Η αλήθεια είναι πως νιώθω κάπως άβολα και αμήχανα όταν σχεδόν όλες αυτές οι ταινίες μου φαίνονται αργές, ανιαρές και σχεδόν πανομοιότυπες.

Βλέποντας όμως τα Απομεινάρια μιας Μέρας κατάφερα να καταλάβω ότι δε χρειαζόταν να νιώθω καμία αμηχανία γιατί πράγματι αυτές οι ταινίες ήταν αργές, ανιαρές και σχεδόν πανομοιότυπες. Κατάλαβα ακόμα ότι η ταινία εποχής δεν είναι η εύκολη λύση για να πάρει Όσκαρ ο κάθε αδικημένος και «πικραμένος» από την Ακαδημία.

Η ταινία εποχής δεν έχει μόνο ένα ιστορικό υπόβαθρο, έναν πλατωνικό κι ανομολόγητο έρωτα και μια συμπαθητική ατμόσφαιρα. Για να δημιουργήσει κανείς μια ταινία δεν αρκεί να βρει δύο διάσημα και όμορφα πρόσωπα, να τα ντύσει και να τα κουρέψει με το «σωστό» τρόπο. Η ταινία εποχής είναι πολλά, πάρα πολλά περισσότερα...

Τίποτα, λοιπόν, από αυτά τα πολλά δεν λείπει από τη ταινία του James Ivory. Καταφέρνει να δημιουργήσει μια ταινία με μια ατμόσφαιρα κοινότυπη αλλά μοναδική, ένα σενάριο γεμάτο κλισέ αλλά μια ταινία μακριά από αυτά. Αυτό όμως που με κάνει να θέλω να βλέπω και να ξαναβλέπω αυτή την ταινία είναι οι δύο πρωταγωνιστές.

Ο Anthony Hopkins και η Emma Thompson δίνουν δύο ερμηνείες απλά μαγευτικές, σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο και στο φινάλε να θέλεις απεγνωσμένα να τους δεις επιτέλους μαζί. Δύο πρωταγωνιστές που δεν μένουν στο ότι απλά βρέθηκε κάποιος να τους ράψει μερικά όμορφα κοστούμια...

Συμπερασματικά τα Απομεινάρια μιας Μέρας είναι μια από τις καλύτερες ταινίες εποχής. Μια ταινία που όποιος επιχειρεί να δημιουργήσει ή να παίξει σε ταινία εποχής θα πρέπει να δει και να ξαναδεί. Πιστεύω πως μονάχα με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε πολλές ακόμα αργές κι ανιαρές ταινίες εποχής τα επόμενα χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου