Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Καρναβάλι και Κούλουμα στη Γλυφάδα

Αποκριάτικο ραντεβού στην οδό Γούναρη, για το σχολικό καρναβάλι, δίνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Φέτος η παρέλαση του καρναβαλιού «μετακομίζει» και μεταφέρεται στο γεωγραφικό κέντρο της πόλης (στην οδό Γούναρη).

Αυτή την Κυριακή, 13 Μαρτίου, ο Δήμος Γλυφάδας, το ΚΑΠΠΑ και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, διοργανώνουν καρναβαλική παρέλαση μαθητών στη Γούναρη και αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία Μακεδονίας, με ζωντανή μουσική και το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.


Την πολύχρωμη πομπή, που θα ξεκινήσει από το ύψος της οδού Ανθέων, θα ανοίξει το τρενάκι του Δήμου, γεμάτο πιερότους από τα νηπιαγωγεία της Γλυφάδας. Θα ακολουθήσουν μαθητές από τα Δημοτικά, που θα παρουσιάσουν με καρναβαλίστικη διάθεση διάφορα επαγγέλματα και από τα Γυμνάσια και Λύκεια, που θα παρουσιάσουν διάφορες ελληνικές παροιμίες.

Η παρέλαση από 1.000 περίπου μαθητές (32 ομάδες) θα αρχίσει στις 12:30 μ.μ, από την οδό Γούναρη (Ανθέων) θα συνεχίσει ευθεία και θα καταλήξει στην Πλατεία Μακεδονίας, μέσω της οδού Ακροκορίνθου, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ με πολύ χορό και μουσική, με τους: Τζούλη Μασίνο, Μαυρίκιο Μαυρικίου, το συγκρότημα «The M-Band» και τον Άγγελο Αδριανό.

Την Καθαρά Δευτέρα, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στη θέση Πατητήρι στους πρόποδες του Υμηττού, από τις 11 το πρωί. Εκτός από το πέταγμα των χαρταετών και τα σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν, θα πραγματοποιηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι με τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Μιχάλη Κονιτόπουλο και Μαριλένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου