Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τεχνογνωσία του εξήντα


του Θανάση Καρτερού

Σκοτεινό, πλην μαχητικό, τείχος μερικών δεκάδων
Μαρτυρία: Παράτησα προχθές το απόγευμα τον υπολογιστή, ξυρίστηκα, έβαλα τα καλά μου, και πήγα στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου.


Να ακούσω τον Παππά, να κουτσομπολέψω την κυβέρνηση, να γκρινιάξουμε με παλιούς και νέους για τούτο και για κείνο. Να βρεθούμε γενικώς, να τα πούμε, να δώσουμε και το παρών, όπως το καταλαβαίνουμε, στη δύσκολη συγκυρία.

Αριστερά πράγματα εν ολίγοις, όχι και τόσο επαναστατικά όσο θα τα θέλαμε κι εμείς και άλλοι, αλλά και δεξιά δεν τα λες. Μια ζωή Γκόλφω.

Και μόλις έφτασα στην "Αλέκα" -σινεμά είναι, μην μπερδεύεστε- έπεσα πάνω στο σκοτεινό, πλην μαχητικό, τείχος μερικών δεκάδων αντιφρονούντων -ΛΑΕ και συμμάχων-, που θεώρησαν πολύ επαναστατικό να μπλοκάρουν την είσοδο και να εκφωνούν συνθήματα εναντίον μας. Διανθισμένα με κανένα κατά μόνας γαλλικό για όποιον τους ζητούσε τον λόγο. Έτσι που, με τούτο και με κείνο, και καθώς δεν λείπουν οι νευρικοί από πουθενά, φτάσαμε σε σπρωξιές και -ελαφρούς ευτυχώς-προπηλακισμούς, γιατί τα παιδιά ήταν κάπως ζόρικα.

Ε, τότε τα είδαμε όλα: Μια διμοιρία ΜΑΤ να αναλαμβάνει την τήρηση των κανόνων του δημοκρατικού διαλόγου, στον οποίο ως γνωστόν είμαστε εμείς οι αριστεροί ειδικοί. Ειδικά όταν έχουμε διαφορές μεταξύ μας.


Και καθώς τα ΜΑΤ παραμένουν ΜΑΤ, έπεσαν και μερικά χημικά, τα οποία κατάφεραν στους μεν αντιφρονούντες να ανεβάσουν τον επαναστατικό πυρετό, τους δε διακονούντες την κυβέρνηση να τους κατεβάσουν στο κλάμα. Διότι τα αέρια δεν ξέρουν από πολιτική και χώθηκαν στον κλειστό χώρο με δακρύβρεκτα αποτελέσματα.

Τελικώς τα ΜΑΤ απομακρύνθηκαν με απαίτηση των συριζαίων, η δε συγκέντρωση άρχισε με καμιά ώρα καθυστέρηση και οσμή αερίων. Κι εδώ αρχίζει το σχόλιο: Καλά, οι νεαροί αντιφρονούντες, οπαδοί του Λέοντα και εχθροί του χαμαιλέοντα, μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς. Οι ψιλές έπεσαν, οι συριζαίοι μετανόησαν μέχρι δακρύων, η κυβερνητική καταστολή αποδείχτηκε πανηγυρικά, η εκδήλωση έγινε μαλλιά κουβάρια.


Αλλά οι κεφαλές που σκαρφίστηκαν αυτές τις μαλακίες είναι στα καλά τους; Βγαίνει έτσι τίποτε καλό για τις απόψεις τους;

Ξέρω κι εγώ, μπορεί να σκέφτονται κι ότι ο «λαός», όταν κάτω στα Λεμονάδικα γίνεται φασαρία, θα πάει στη ΛΑΕ.
Να μην τους ενδιαφέρει ποιος τρίβει τα χέρια του.

Αν είναι έτσι, ας συνεχίσουν. Τεχνογνωσία υπάρχει από το εξήντα...

η Αυγή

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου