Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κωνσταντάτος: «αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της» (!)

Ενοχλήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος από το δημοσίευμά μας για το πάρκο Αφροδίτης. Και παρόλο που δήλωσε ότι έχει πάψει πλέον να μας δίνει σημασία, αφιέρωσε την ομιλία του στο δημοτικό
συμβούλιο να ασχολείται με το εάν συνιστά οικολογική καταστροφή (όπως έγραψε το sinergasia.gr) ή όχι.

Ουδόλως έδειξε ως δήμαρχος της πόλης που είναι, να συνειδητοποιεί ότι το παιχνίδι με τις λέξεις δεν αναιρεί ότι περί τα 50 δέντρα του πάρκου, ως επί το πλείστον πεύκα, είναι βαριά προσβεβλημένα από την κάμπια και περίπου 20 από αυτά έχουν ξεραθεί.

Ότι Άνοιξη καιρό, το πάρκο έχει καφέ όψη, ενώ θα έπρεπε να είναι καταπράσινο.

Ότι τα πεύκα
που προσβλήθηκαν με αυτό τον τρόπο μπορεί να μην καταφέρουν να αναγεννηθούν αν στο μεταξύ προσβληθούν από άλλο παράσιτο ή μόλυνση π.χ. βαμβακάδα.


Ουδόλως ασχολήθηκε με τα υπόλοιπα αλσύλια του δήμου μας στα οποία τα πεύκα έχουν επίσης προσβληθεί από την κάμπια και αναφέρθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Συνεργασίας, Βασίλη Μπούκα.

Δεν απάντησε αν οι υπηρεσίες του δήμου έκαναν ό,τι χρειάζεται για τις κάμπιες ή την βαμβακίαση.

Δεν ανησυχεί ο κ. Κωνσταντάτος, αφού δεν πρόκειται για οικολογική καταστροφή, γιατί -όπως γνωμάτευσαν και δύο γεωπόνοι του δήμου- το ξεραμένο από την κάμπια πεύκο πετάει νέους βλαστούς.

«Ας αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της» παρότρυνε το σημείωμα της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου μας, φράση που χρησιμοποίησε αρκετές φορές για να μας ειρωνευτεί ο κ. Κωνσταντάτος.

Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από τη φύση αν την ενοχλήσαμε. Περισσότερο νομίζουμε ότι ενοχλήσαμε
τον αυτάρεσκο κόσμο του κ. Κωνσταντάτου.

Μπορούμε να αντέξουμε να μην μας δίνει σημασία, αλλά δεν μπορούμε να αντέξουμε τη στρεψοδικία του.

Ας μας πει λοιπόν, το να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της, σημαίνει να αφήσουμε και την βαμβακάδα να επιτεθεί στα πεύκα;

Και αυτή μέρος της φύσης είναι.

Άντε λοιπόν, ας σοβαρευτούμε!



sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου