Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

H ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

Οι Κουβανοί χόρεψαν το βράδυ της Παρασκευής με τους ρυθμούς των Rolling Stones, στη πρώτη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος στη Κούβα.

Οι Κουβανοί το διασκέδασαν, και μάλιστα δωρεάν, ενώ οι Rolling Stones - ακόμη και στα 70 τους - απέδειξαν πως δικαιολογημένα αναγνωρίζονται ως το «βαρύ όπλο» του... «δυτικού πολιτιστικού ιμπεριαλισμού».

Όπως είπε χαριτολογώντας ο μάνατζερ του θρυλικού συγκροτήματος Dale «Opie» Skjerseth «η επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα ήταν απλώς το… opening της συναυλίας των Rolling Stones» στο Ciudad Deportiva της Αβάνας.



Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στην Κούβα για την πρώτη εμφάνιση των Rolling Stones είναι πως ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στο χώρο της συναυλίες 18 ώρες πριν από την έναρξή της. Εκτιμάται μάλιστα πως ο αριθμός όσων παρακολούθησαν τη συναυλία ξεπέρασε τις 500.000.

Οι Rolling Stones εμφανίστηκαν στη σκηνή με το «Jumpin' Jack Flash» και συνέχισε με το «It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)», ένα μήνυμα προς το κοινό αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες.



Οι Rolling Stones ιδρύθηκαν το 1962, τρία χρόνια μετά τη νίκη της επανάστασης και την άνοδο του Φιντέλ Κάστρο στην ηγεσία της Κούβας.

Τα χρόνια του ψυχρού πολέμου, ως «ναυαρχίδα» - μαζί με τους Beatles - της Δυτικής κουλτούρας, οι Rolling Stones δεν ήταν αποδεκτοί στην Κούβα.


Την Πέμπτη, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας, ο 72χρονος σήμερα Μίκ Τζάγκερ, ενθουσιασμένος για τη πρώτη συναυλία του συγκροτήματος στην Κούβα, δήλωσε: «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα»…




tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου