Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κατέληξε στο Λαϊκό λόγω ρευματικής πολυβαλβιδοπάθειας 17χρονη μετανάστρια

Μια 17χρονη Αφγανή που έμενε με τους γονείς της στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού, άφησε την τελευταία της πνοή
στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, η 17χρονη μεταφέρθηκε πριν από πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με γαστρεντερικές διαταραχές , αλλά παρά τις συστάσεις των γιατρών να παραμείνει στο νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις, οι γονείς της την πήραν πίσω στον καταυλισμό.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο. Εισήχθη στην εντατική μονάδα παρακολούθησης όπου κατέληξε.

Ως αιτία θανάτου -όπως λέει ο γιατρός στο video που ακολουθεί- στο πιστοποιητικό των γιατρών αναγράφεται: “Πολυοργανική ανεπάρκεια σε έδαφος ρευματικής πολυβαλβιδοπάθειας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια της νεκρής για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να γίνει νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθύν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

H τραγική είδηση έρχεται τη στιγμή που οι πέντε δήμαρχοι της Νότιας Αθήνας απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, για τις συνθήκες που επικρατούν στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελληνικού.



Πήραμε τα βασικά σημεία του άρθρου από το ιστολόγιο geitoniamou.gr, γιατί παρουσιάζει το ρεπορτάζ με αντικειμενικότητα και χωρίς "κορώνες".

Αντίθετα αναμενόμενη ήταν η στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων ιστολογίων που παράγουν και αναπαράγουν ρατσιστικό φλέμα, για τα οποία έχουμε επισημάνει την ανάγκη αυτεπάγγελτης παρέμβασης του εισαγγελέα.


"Νεκρή από γαστρεντερίτιδα" ενημερώνει ο τίτλος του "RustyCity", ενώ ούτε το γραπτό ρεπορτάζ, ούτε το video το επιβεβαιώνουν.

“Πολυοργανική ανεπάρκεια σε έδαφος ρευματικής πολυβαλβιδοπάθειας”, λέει στο video ο γιατρός του Λαϊκού.

Κι αυτό αποκρύπτεται από το γραπτό ρεπορτάζ της ιστοφυλλάδας, γιατί αυτή αξιοσημείωτο θεωρεί ότι... ο Μουζάλας δεν ήξερε.

Επίσης ο ίδιος γιατρός μας βεβαιώνει ότι η άτυχη 17χρονη είχε διακομισθεί πριν 5 μέρες στο Λαϊκό "με γαστρεντερικές διαταραχές" και όχι με γαστρεντερίτιδα.

Η γαστρεντερίτιδα είναι πολύ πιο σοβαρή και -με λίγη "καλή θέληση"- παραπέμπει σε άλλα σενάρια, ενώ γαστρεντερικές διαταραχές μπορεί να πάθει οποιοσδήποτε ρίξει έστω μια ματιά στην αρθρογραφία αυτών των ιστοφυλλάδων.

Κι αυτοί που αρθρογραφούν δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου