Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Άγιος Δημήτριος: Ειρηνοδρομία 2016, την Κυριακή 15 Μαΐου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και η Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, τον αγώνα «Ειρηνοδρομία 2016».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα περιλαμβάνονται αγώνες 10Χλμ., 5Χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων), 2,5Χλμ.(και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και αγώνες ΑμεΑ.


Παράλληλα θα διοργανωθεί αγωνιστική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ , «Kids Athletics» με τη συμμετοχή 200 περίπου παιδιών Δημοτικών σχολείων (Έ και ΣΤ΄ τάξη) του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει δρομείς από ολόκληρη την Αττική προβάλλοντας την σύγχρονη ιστορία της περιοχής, με την συνέχιση και ενδυνάμωση των εκδηλώσεων στην μνήμη του «Αλέκου Παναγούλη».

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

Οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης θα βρίσκονται στην Πλατεία Ηρώων και επί της Αγίου Δημητρίου.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής "Ειρηνοδρομία 2016".

Χαιρετισμοί:

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στα «Παναγούλεια 2016» του Δήμου Αγ.Δημητρίου και στην «Ειρηνοδρομία 2016» που γίνεται στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων.

Ένας αγώνας δρόμου, που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, με πλήθος συμμετεχόντων και που μέρος του είναι και η «Διαδρομή Ευαισθησίας», που αφορά συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω

υπενθυμίζουν το πανανθρώπινο μήνυμα της προσπάθειας, της συμμετοχής, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας στον αγώνα τον καλό.

Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη, φορτίζουν θετικά τη μνήμη μας και επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας για Ειρήνη, Δημοκρατία και Πολιτισμό, ειδικά στις μέρες μας, είναι πάντα επίκαιρες.

Ρένα Δούρου
Περιφερειάρχης Αττικής

H «Ειρηνοδρομία», που έχει καθιερωθεί στο Δήμο μας μαζί με τις ετήσιες εκδηλώσεις των Παναγουλείων, δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός. Για εμάς, είναι ένας αγώνας για την «Eιρήνη».


Αυτός είναι ο συμβολισμός που τόσα χρόνια έχουμε δώσει στον αγώνα αυτό. Θέλουμε όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές, αθλήτριες, απλοί πολίτες, μεγάλοι και παιδιά στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας να διεκδικούν τη νίκη πάντοτε όμως συμβολικά και να αφιερώνουν τον αγώνα τους τιμώντας τους λαούς εκείνους που ζουν σε πόλεμο, τους λαούς που πολλές φορές οδηγούνται στην προσφυγιά όταν στις πατρίδες τους νικάει ο φόβος. Θέλουμε να τρέχουν για όλους εκείνους που δεν μπορούν να απολαύσουν τα αγαθά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η «Ειρηνοδρομία» εκτός από τη μεγάλη γιορτή της ειρήνης που ήταν πάντοτε για εμάς εδώ στον Άγιο Δημήτριο, αποκτά πλέον και θεσμικά μια πιο αγωνιστική πλευρά.

Η συνεργασία του Δήμου Αγ. Δημητρίου με τον ΣΕΓΑΣ και η επίσημη ένταξη των δρομικών αγωνισμάτων της στο καλεντάρι δίνει στην «Ειρηνοδρομία» αγωνιστικό χαρακτήρα, μετατρέποντας αυτό το μικρό αθλητικό δρώμενο της πόλης του Αγίου Δημητρίου, σε μια σπουδαία διοργάνωση ικανή να προσελκύσει δρομείς, αθλητές, μαθητές των γύρω περιοχών, αλλά και απ’ όλη την Αττική.

Φέτος συμμετέχουμε όλοι. Τρέχουμε για την ειρήνη!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Ο Δήμος μας θέλοντας να τιμήσει τον αγωνιστή Αλέξανδρο Παναγούλη
καθιέρωσε από την δεκαετία του 1980 εκδηλώσεις με τίτλο «ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ» που πραγματοποιούνται κυρίως στην ομώνυμη πλατεία η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Αγωνιστής της Δημοκρατίας.

Τα «ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ» εξελίχθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας αφιερωμένα στον αγωνιστή της ελευθερίας, της δημοκρατίας,

των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών, που χάρη στο πολιτικό του ήθος ακόμα και σήμερα εμπνέει τις νέες γενιές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Στο πέρασμα των 30 και πλέον χρόνων στη διοργάνωση των εκδηλώσεων η συμμετοχή του κόσμου παραμένει μεγάλη, όπως επίσης και το ενδιαφέρον των ανθρώπων του πνεύματος, της πολιτικής και της επιστήμης , οι οποίοι πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων «ΠΑΝΑΓΟΥΛΕΙΑ» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Μάιο, την δεύτερη ημέρα διεξάγεται η «ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ» η οποία είναι ένας συμβολικός αγώνας 5 χιλιομέτρων.

Για πρώτη φορά η πραγματοποίηση της διεξαγωγής της ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, του Αθλητικού Σωματείου ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθούν αγώνες 10Χλμ., 5Χλμ., 2,5Χλμ. και αγώνες 1.000 μ (ΑμεΑ-διαδρομή Ευαισθησίας). Παράλληλα θα διοργανωθεί και το πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας και του ΣΕΓΑΣ «Kids’ Athletics»

Πρόθεση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και μαζική διοργάνωση με την συμμετοχή 2.000 και πλέον δρομέων, μαθητών, αθλητών, φιλάθλων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η συμμετοχή μας στην ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ σηματοδοτεί σήμερα τον αγώνα μας στο πλευρό , όσων εκδιώκονται από τις πατρίδες τους παραδομένοι στα χέρια των δουλεμπόρων καταλήγοντας να θαλασσοπνίγονται και όσων στερούνται τα στοιχειώδη αγαθά επιβίωσης και ελευθερίας.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Δήμου Αγίου Δημητρίου
Διαβολίτσης Σπήλιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου