Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τη μάνα μου, ρε;

του Θανάση Καρτερού

Μόλις ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, οι καλοί άνθρωποι της προπαγάνδας έσπευσαν να τον βαφτίσουν μαυροπουκαμισά, δήμαρχο μαύρων ταμείων και άλλα τέτοια ωραία.

Ύστερα, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προήχθη δημοσίως σε σκύλο από ευαίσθητο εκπρόσωπο της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Συμπληρωματικά, τον έσβησαν και ως επιστήμονα, επειδή είπε τον ιό HIV χιβ.

Μετά το πρόσφατο ξέσπασμά του, το Ποτάμι τον χαρακτήρισε ψευτόμαγκα, ο Άδωνις απαίτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, τα ευαγή κανάλια τρόμαξαν, το πανελλήνιο ανατρίχιασε:

Ο Πολάκης είπε ότι έπρεπε να χώσει τον δημοσιογράφο -που τον αποκάλεσε σκύλο...- τρία μέτρα κάτω από τη γη!

Να σας πω την αλήθεια, δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά τον πάω τον Πολάκη. Όχι για τη δουλειά του στο υπουργείο - αυτή θα φανεί εν καιρώ. Ξέρω όμως ότι ως εξαίρετος χειρούργος σώζει ζωές. Ξέρω ότι έχει συνεπή διαδρομή στην Αριστερά.

Ξέρω, τέλος, γιατί μαρτυρείται από τους πάντες, ότι είναι στεγανά έντιμος, όπως και ο Ξανθός, κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί σε ένα χώρο που βρέχει δισ. αυτοί εισπράττουν... φτύσιμο.

Αλλά τον πάω κυρίως -αμαρτία εξομολογημένη- γιατί μιλάει, θυμώνει, θίγεται, υπερβάλλει, το κάνει καλοκαιρινό, σαν κανονικός άνθρωπος. Ή, αν θέλετε, σαν Κρητικός. Δεν χωράει στη δήθεν πολιτική ευπρέπεια.

Όπου λες τον Τσίπρα ψεύτη και απατεώνα και αν απαντήσει «άντε γ...», αρχίζεις να τσιρίζεις ότι σε απειλεί με βιασμό.

Θα τελειώσω με ένα ανέκδοτο της φυλακής παρελθουσών δεκαετιών.

Ένας πολιτικός κρατούμενος επιτέθηκε σε σύντροφό του, γιατί του έβρισε τη μάνα. Η καθοδήγηση τον τιμώρησε, η τιμωρία «κατέβηκε» από τους θαλαμάρχες στις συνελεύσεις και επ' ευκαιρία έγιναν αυστηρές συστάσεις συμπεριφοράς. Αφού ο θαλαμάρχης του, που δεν σήκωνε και πολλά-πολλά, τελείωσε την εισήγηση -είναι απαράδεκτο κομμουνιστής να επιτίθεται σε σύντροφό του- και συμφώνησαν φυσικά όλοι, τον ξεμονάχιασε πειραχτήρι της φυλακής. Καλά τα λες σύντροφε, αλλά εσύ τι θα έκανες, αν σου έβριζε ένας τη μάνα στα καλά καθούμενα; Κι ο άλλος κοιτάζοντας γύρω, μην τον ακούνε: Τη μάνα μου, ρε; Θα του γ.. τη μάνα του κερατά!

Υπάρχει κάποιο νόημα σ' αυτό; Ξέρω κι εγώ; Να επικρίνεις τον κάθε Πολάκη είναι πολιτικά ορθό. Αλλά ο αναμάρτητος πρώτος.... Τι θα έκανες εσύ αν σε σκυλόβριζε κάποιος κυριολεκτικά, προκλητικά και απρόκλητα;

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου