Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Νότια Προάστια: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών (προνυμφοκτονίας) από την Περιφέρεια Αττικής

Το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών συνεχίζεται κανονικά.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει έγκαιρα από 07-04-2016. Οι εφαρμογές γίνονται κάθε εβδομάδα κατά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή καθ΄εκάστης.

Έχουν προγραμματιστεί 21 εφαρμογές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πορεία του έργου, υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγών για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Όλες οι εφαρμογές γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα που προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι περιοχές που γίνονται οι ψεκασμοί και αφορούν τον Νότιο Τομέα της Αθήνας είναι στον παρακάτω πίνακα.

Τo πρόγραμμα ψεκασμών είναι γνωστό στους αντίστοιχους Δήμους ήδη με το υπ΄αριθμ.πρωτ. 4671/03-09-2015 έγγραφο της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Π.Ε Ν.Τ Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα των ψεκασμών επανεξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ανά εβδομάδα, ανάλογα με τις συνθήκες και αν κριθεί αναγκαίο οι εφαρμογές αυξομειώνονται.

Δείτε τον πίνακα ψεκασμών:

ΔΗΜΟΙ
ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης,
όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα
ΑΛΙΜΟΥ
Περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης
όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα,
καθώς και στον κλάδο του ρέματος των Τραχώνων
και στο ρέμα Λαγκαδίων.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κοίτη ρέματος Αγ.Νικολάου-Τραχώνων Δήμου Αργυρούπολης και συγκεκριμένα στη διασταύρωση οδού Αρχ.Θεάτρου με την οδό Ηρ.Μάτση,
στο τέρμα ρέματος Αγ. Παρασκεύης στα όρια της Αεροπορίας στην περιοχή του Ελληνικού, στο Ρέμα Ευρυάλης στα σύνορα με την Γλυφάδα.
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Περιοχή του Αγ. Κοσμά μεταξύ της 4ηςΜαρίνας και του αθλητικού χώρου,
όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα.
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ανοικτό τμήμα Ιλισού.
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-
ΤΑΥΡΟΥ
Περιοχή εκβολής του Κηφισού, στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ, στο ρέμα του Ιλισού,
στην έξοδο της οδού Καποδιστρίου, στα λιμνάζοντα ύδατα κάτω από τη Λ. Ποσειδώνος, στον αύλακα δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές επί της οδού Κων/πόλεως από το ύψος του PRAKTIKER έως την αρχή της οδού Ταύρου - Δήμητρος,
στον υδάτινο όγκο πίσω από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης από τις εκβολές του ρέματος στην περιοχή ΕΔΕΜ μέχρι τα σύνορα με τον Αγ. Δημήτριο (Α) Μεγάλου Σπηλαίου και (Β) Θεοκρίτου και Αρματολών, συνολικού μήκους 2500 μ. περίπου και εκατέρωθεν των πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου