Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Όλες οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στελεχών του ΔΝΤ

Επιστολή Τσίπρα προς την Κ. Λαγκάρντ: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη θέση του - Η απάντηση Λαγκάρντ στην επιστολή: Το ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις του
με καλή πίστη, όχι μέσω απειλών, και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών - Σειρά επαφών του Αλ. Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διεξάγει τις διαπραγματεύσεις του με καλή πίστη, όχι μέσω απειλών, και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών, γράφει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην απαντητική της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας την δημοσιοποιεί μέσω της ιστοσελίδας του ΔΝΤ με στόχο «την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας στον διάλογό μας».

Σχετικά με ανακοίνωση κύκλων του ΔΝΤ κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν:
Δείτε αναλυτικά τις εξελίξεις μέσω του left.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου