Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Χωρίς επιβάρυνση των δήμων η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

Χωρίς επιβάρυνση των Δήμων θα γίνεται στο εξής η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων & Μεταναστών, όπως ενημερώνει ο Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Μ
ε την με αριθ. 114/2016 απόφαση της ΕΕ, ο ΕΔΣΝΑ διέθεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανέλαβε τη μεταφορά των απορριμμάτων των μεταναστών - προσφύγων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Η μεταφορά και τελική διάθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής γίνεται χωρίς επιβάρυνση των δήμων.

Επίσης, με την αριθ. 181/2016 απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έκανε δεκτό το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Σπύρου Τζόκα για αποδοχή των απορριμμάτων που παράγονται στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δήμων που τα μεταφέρουν.

Με τις αποφάσεις αυτές αποδεικνύεται έμπρακτα η αρωγή του ΕΔΣΝΑ στους Δήμους - μέλη του και η συμβολή του, ως δημόσιου φορέα, στην αντιμετώπιση του κεφαλαιώδους προσφυγικού θέματος, τονίζει ο κ. Τζόκας.

Στο μεταξύ η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης διοργανώνει εκδήλωση για το προσφυγικό στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού, αύριο Κυριακή 22 Μαΐου στις 7.30μμ για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών του Δήμου.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου