Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Δυσφορία για Πιτσιόρλα & ΤΑΙΠΕΔ από κυβερνητικά στελέχη

του Φοίβου Κλαυδιανού


Δυσφορία εκφράζουν το τελευταίο διάστημα πολλά κυβερνητικά στελέχη για χειρισμούς του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», η πρόσφατη δημόσια κριτική του Πάνου Σκουρλέτη αποτελεί μέρος των επικρίσεων, καθώς από πολλές πλευρές προσάπτεται στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ότι ευθύνεται για την αύξηση του αριθμού των ιδιωτικοποιήσεων, που ζητούν οι δανειστές (κατά πληροφορίες από 9 σε 19).

Μάλιστα, του χρεώνεται ότι παρέβη τις εντολές που είχε λάβει, ενώ παρόμοιο είναι το κλίμα και στην Κουμουνδούρου.

Τη δυσφορία αυτή επιτείνει η επιχειρηματολογία που έχει ασκήσει κατά καιρούς ο Στέργιος Πιτσιόρλας υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και η κριτική του για ιδεολογικές "αγκυλώσεις" του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ασκηθεί δημόσια στο πρόσφατο παρελθόν και από τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Θοδωρή Δρίτσα. Επίσης, η παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγα Γεροβασίλη λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη την προηγούμενη Πέμπτη, φαίνεται ότι κακώς διαγνώστηκε από αρκετούς ως «επίκριση» του Πάνου Σκουρλέτη. Αντιθέτως, μοιάζει να έχει μηνύματα και προς τις δύο πλευρές, στην κάθε μία με διαφορετική βαρύτητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λίστα των επιπλέον ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δημόσιες επιχειρήσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό, για την αποκρατικοποίηση των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στο παρελθόν. Ωστόσο, μάλλον πρόκειται για πωλήσεις μειοψηφικών πακέτων και όχι για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου