Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Η δρομολόγηση σημαντικών έργων στον Φαληρικό Όρμο στη συνάντηση Ρένας Δούρου & Πάνου Σκουρλέτη

Η δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο, που θα διευκολύνουν τη ζωή και θα ενισχύσουν την ασφάλεια των κατοίκων της
ευρύτερης περιοχής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ειρήνη Κλαμπατσέα, η ΓΓ του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, ο διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προβλέψεις του Προεδρικού ∆ιατάγματος (ΠΔ) 26.11.2013 για την ανάπλαση της περιοχής, με έμφαση στα όσα καθορίζει για τα αντιπλημμυρικά έργα, τις παρεμβάσεις στην οδοποιία και τις μετατροπές στη γραμμή του τραμ, που η Περιφέρεια Αττικής τα προσεγγίζει με την αίσθηση του επείγοντος.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, η κ. Δούρου επεσήμανε ότι τα έργα είναι σημαντικό να προωθηθούν και ότι για πρώτη φορά έχει επιτευχθεί σύμπνοια απόψεων ανάμεσα στην Περιφέρεια, στους δήμους και στους κατοίκους, ώστε να υλοποιηθούν βασικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ της ανάγκης επιτάχυνσης των διαδικασιών, ταυτόχρονα με τη διεκπεραίωση κάθε τυπικής υποχρέωσης και πρότεινε την πραγματοποίηση νέας συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί η πρόοδος της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, έθεσε το ζήτημα της συνολικής εξέτασης των παρεμβάσεων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις οφείλουν να εντάσσονται σε μια γενικότερη προσέγγιση και, όπου υπάρχει έλλειψη ή κριθεί απαραίτητο, να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μελέτες, με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην περιοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου