Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε με εντιμότητα και συντροφικότητα



Το σημείωμα ενός φίλου μάς έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε τις μάχες που κερδίσαμε ή χάσαμε και μας έκαναν να νοιώθουμε περήφανοι για τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης και για τη συμπόρευση με τον Χρήστο Κορτζίδη.

Περήφανοι για τους αγώνες ως αντιπολίτευση στο δήμο Ελληνικού μέχρι τις εκλογικές νίκες του 2006 σ’ αυτόν και του 2010 στον καλλικρατικό πλέον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά και την ήττα του 2014.

Περήφανοι για τις νίκες στην παραλία του Αγίου Κοσμά και στο Πάρκο της 129ΠΥ, αλλά και για την ήττα στον αγώνα κατά του "Καλλικράτη" και τις απεργίες πείνας, που άλλοι λοιδωρούσαν, ή τους αγώνες για οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στους ΟΤΑ.

Περήφανοι για την έντιμη διαχείριση στη διοίκηση του μικρού δήμου Ελληνικού και του ενιαίου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μέχρι τα δωρεάν κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα που σε κανέναν από τους γύρω δήμους δεν ήταν δωρεάν και αυτονόητα - και γνωρίζουμε ότι αυτά δεν θα ήταν σήμερα δωρεάν και αυτονόητα ούτε στον δικό μας δήμο αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η “μικρή” ιστορία.

Περήφανοι για μια παράταξη που ήταν το δεύτερο σχολειό μας, τομή στον τρόπο που μέχρι τότε σκεφτόμασταν, με τα σωστά της/μας, αλλά και με τα λάθη της/μας, με τις ενέργειές της/μας και με τις παραλείψεις της/μας...

Περήφανοι για μια παράταξη αριστερή που ανέπτυσσε τη συντροφικότητα μεταξύ των μελών της, που στηρίχτηκε κι αναπτύχθηκε από αριστερούς με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και απόψεις, που τροφοδοτήθηκε ακόμα και με τον πόνο και τα δάκρυα που προκάλεσαν σε πολλούς συντρόφους οι διαγραφές τους από τα κόμματα που πίστεψαν και υπηρέτησαν με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.

Περήφανοι για μια παράταξη ριζοσπαστική, που έμπαινε μπροστά και δημιουργούσε γεγονότα, με θέληση και ικανότητα να ενώνει και να εμπνέει ευρύτερες δυνάμεις, χωρίς να έχει ανάγκη "επαναστατικές" ή "αντισυστημικές" κορώνες και ιδεολογικές περιχαρακώσεις.

Περήφανοι για μια παράταξη κινηματική, με δυνατότητα να εμπνέει και να κινητοποιεί σε χρόνο ελάχιστο εκατοντάδες κόσμου για να δώσουν τη μάχη εκεί που υπήρχε το πρόβλημα...

Περήφανοι για μια παράταξη που τα έβαλε όχι μόνο με τα μικρά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονταν το δημόσιο χώρο και κερδοσκοπούν ακόμα και σήμερα στις γειτονιές μας, αλλά τα έβαλε ακόμα και (πολλάκις σώμα με σώμα) με τους μπράβους των νυχτομάγαζων.

Όλα αυτά -κι άλλα που μου διαφεύγουν- δεν είναι κομματάκια ενός παζλ που μπορούν να σταθούν μόνο του το καθένα... Είναι η εικόνα -που συνθέτουν αυτά τα κομματάκια- κι αυτή είναι η ομορφιά, η ιστορία και η παρακαταθήκη αυτής της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου