Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ευρωσκεπτικισμός και Εθελοντισμός στην πρώτη συνάντηση του Προγράμματος SPUR της Νέας Σμύρνης

της Εριέλλας Χρυσού


Στο ξενοδοχείο Coral και στο πλαίσιο του προγράμματος «Έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SPUR Towards a New Spur For EU Democracy Building Learn And Engagement»

διοργανώθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον ευρωσκεπτικισμό.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων και φορέων με τη συζήτηση γνωριμίας να κυμαίνεται γενικότερα γύρω από το πρόγραμμα SPUR, τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθελοντισμό ως μέσο ενίσχυσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη.




Το δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Ζαβός, εντεταλμένος σύμβουλος και υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ΕΣΠΑ. Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχαν ο Σαράντος Θεοδώροπουλος, δικηγόρος, μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ο Δημήτρης Γκομόζιας, επιστημονικός και τεχνικός σύμβουλος του προγράμματος SPUR και πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας ΩΓΥΓΗΣ. Την Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων εκπροσώπησε ο πολιτικός επιστήμονας Μάνος Κυπραίος.

Τη Δημοκρατία της Κύπρου εκπροσώπησε ο Μελής Άριστος, δημοτικός γραμματέας του δήμου Λακατάμιας της Λευκωσίας. Εκπρόσωπος της Ρουμανίας ήταν η Μίνκα Μιρέλα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Θεμάτων Εξωτερικού του δημαρχείου του Βουκουρεστίου, ενώ το ρουμανικό διαδικτυακό κοινό εκπροσωπήθηκε από τη Daniela Popescu. Τη Βουλγαρία εκπροσώπησαν οι ειδικοί συνεργάτες στην περιφερειακή διοίκηση του Παζαρτζίκ Gergana Kaloyanova και Lyubov Trenkova.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Αλέξανδρος Ζαβός, οργανωτής της εκδήλωσης, για τους στόχους του προγράμματος SPUR και το ρόλο που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκδηλώσεις του προγράμματος, υπογραμμίζοντας πως θα ακολουθήσουν τέσσερις τριημερίδες, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν τόσο συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης, όσο και ανοικτές ημερίδες για τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθελοντισμό.


nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου