Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Προσωπικότητες απούσες ξεχνούν (φωτο) & πολίτες που συμμετείχαν θυμίζουν (video): Αναβλήθηκε η δίκη για την 129ΠΥ

Αναβλήθηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου το Εφετείο για τους Χρήστο Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη σχετικά με την κινητοποίηση για το άνοιγμα της 129ΠΥ το 2009.

Στις 17 Νοεμβρίου 2014 οι τρεις αιρετοί μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 1 έτος φυλάκιση με την κατηγορία «παράνομης κατάληψης δημόσιου κτήματος».

Πρόκειται για τον χώρο ανάμεσα στο σημερινό σταθμό «Αργυρούπολη» του μετρό και τα σπίτια της γειτονιάς, που είναι από παλιά χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και φιλοξενούσε την 129 ΠΥ (Πτέρυγα Υποστήριξης) της πολεμικής αεροπορίας.


Την άνοιξη του 2009 που η 129 ΠΥ έπαψε να λειτουργεί, ήρθαν στη δημοσιότητα σχέδια του υπουργείου περιβάλλοντος για την κατασκευή της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας για τη σύνδεση Μεσογείων με παραλία και αεροδρόμιο μέσω σήραγγας στον Υμηττό, σύμφωνα με τα οποία ακριβώς στη θέση του σημερινού πάρκου προβλέπονταν ένας τεράστιος ανισόπεδος κόμβος.

Μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με φορείς και πολίτες και με μια μεγάλη κινητοποίηση άνοιξε το χώρο και δημιούργησε ένα πάρκο που μέχρι σήμερα χαίρονται οι πολίτες.

Η δίωξη των αιρετών συμπίπτει χρονικά με την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου -στον οποίο ανήκει και το πάρκο της 129ΠΥ- στον όμιλο Λάτση ο οποίος σχεδιάζει να τον μετατρέψει σε εμπορική ζώνη.


Ο αγώνας ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και για την αποτροπή του ξεπουλήματος της 129ΠΥ και του αεροδρομίου συνεχίζεται αμείωτος.

Ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης. Συνεχίζουμε.



7 χρόνια μετά, μιλούν πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που άνοιξε την 129ΠΥ και δημιούργησε το ομώνυμο πάρκο


7 χρόνια μετά, εξέχουσες προσωπικότητες της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης και της "προόδου" Αγίας Παρασκευής Ελληνικού, που απείχαν από την κινητοποίηση, γεμίζουν το πάρκο με "πολιτιστικά" σκουπίδια, στο όνομα δήθεν της παράδοσης, με εισιτήριο, κρατήσεις και γαρύφαλα

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο facebook για μια εναλλακτική βραδιά σε σχέση με την πολιτισμική παρακμή που πρόσφερε ένας "πολιτιστικός - εξωρραϊστικός σύλλογος.

Η αλήθεια είναι πως, όταν το ξεκινήσαμε, δεν είχαμε καν αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος της παρακμής και αραδιάσαμε μαζί την κα Πυργάκη με την κα Κατσίγιαννη, χωρίς να γνωρίζουμε το έργο της δεύτερης. Όσο για την πρώτη είμαστε οι τελευταίοι που θα της υποδείξουμε τον τρόπο που βγάζει το μεροκάματό της.

Στην πραγματικότητα το μόνο που γνωρίζαμε από τον "έπαρχο" - συνεργάτη
του δημάρχου (πώς τα καταφέρνει αυτό το παιδί και προκολλάται σε εξέχουσες προσωπικότητες με τόσην ευκολία!) ήταν ότι για το παραδοσιακό πανηγύρι θα υπήρχαν και "κρατήσεις".

Ο Δημήτρης Βάσσιος κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Εδώ στο Νότο - σελίδα21 Ιουνίου στις 1:55 μ.μ.

Στην πολιτισμική παρακμή με Φιλιώ Πυργάκη & Τζένη Κατσίγιαννη που προτείνει την ίδια μέρα & ώρα "εξωρραϊστικός" σύλλογος της περιοχής μας...
Ευτυχώς υπάρχει και η εναλλακτική...

Δημήτρης Βάσσιος22 Ιουνίου στις 6:35 μ.μ.:


Ο διηγημένος που κρατώντας μικρόφωνο, ταυτίζει τη φάτσα του με την πρόοδο του Ελληνικού, είναι καιρός να εντρυφήσει περισσότερο στο "πλούσιο" λεξιλόγιο του λογοτέχνη δημάρχου...

Εκτός από τον χαρακτηρισμό "ανεκδιήγητοι", θα βρει και άλλους: "ψεύτες, συκοφάντες, βάνδαλοι, παπαγαλάκια, ψευτοεπαναστάτες" κλπ καθώς και το "έλεος"...

Αν η μάθηση της ελληνικής τού πέφτει βαριά, πριν ξαναρχίσει να παραδίδει μαθήματα περί ελληνικής παράδοσης (και για να μην ασχοληθούμε με τα σοβαρά περί "κρατήσεων", αντίτιμου για την είσοδο σε δημόσιο χώρο και περί ατζέντη & διαφάνειας της εκδήλωσης του συλλόγου "ΠΡΟΟΔΟΣ"), ας περάσει πρώτα για "σιρόπι και για χάπι" από τον "γιατρό" της καλεσμένης του, Τζένης Κατσίγιαννη:


Δημήτρης Βάσσιος22 Ιουνίου στις 7:50 μ.μ.:

Περί πολιτισμού & ορισμένων πολιτιστικών συλλόγων:

--> Όταν ένας πολιτιστικός σύλλογος (και όχι μια εκκλησία) φέρνει για "προσκύνημα" την εικόνα του τάδε αγίου (και όχι πχ αγιογραφίες για έκθεση)...
--> Όταν άλλος πολιτιστικός σύλλογος διατυμπανίζει ότι παράγει πολιτισμό προβάλλοντας την ελληνική παράδοση με πανηγυριώτικους στίχους, ρυθμούς, κρατήσεις κλπ...
--> Όταν ένας πολιτιστικός σύλλογος δεν σέβεται το δημόσιο χώρο που τον κατέστησαν δημόσιο οι αγώνες των πολιτών και ζητάει εισιτήριο...

Αν δεν μιλήσεις εσύ, αν δεν μιλήσω εγώ...
Αν όχι εμείς λοιπόν, τότε ποιος;

Δημήτρης Βάσσιος: Μαθήματα παράδοσης από τον σύλλογο "ΠΡΟΟΔΟΣ":


Δημήτρης Βάσσιος25 Ιουνίου στις 1:08 π.μ.:

Αύριο στην 129ΠΥ έχουμε πανηγύρι με είσοδο 5ευρω... Το ξέρουν όλες οι κολώνες του δήμου μας.
Τη Δευτέρα δικάζονται οι 3 επικεφαλείς των παρατάξεων (Κορτζίδης, Εφραιμίδης, Κουλουρίδης) ως πρωτεργάτες στην κινητοποίηση που άνοιξε το πάρκο στο λαό... Δεν το ξέρει κανείς στο δήμο μας.
Άλλοι καιροί, άλλα ήθη...
Και μια ολόκληρη παράταξη να ασχολείται με το brexit που "ανοίγει το δρόμο" στους παράδεισους του grexit.
*** * ***

Οι δημότες περιμένουν απαντήσεις


Ελπίζω να πάρουμε απαντήσεις οι δημότες πώς ένας δημοτικός χώρος μετατράπηκε σε σκυλάδικο με ουϊσκυ, λουλούδια, λουλουδούδες, με μουσική στη διαπασών μέχρι τις 6 το πρωί, με κόσμο που δεν είχε να κάνει με δημότες μας.

Ποιος κέρδισε εκτός από τον σύλλογο που εισέπραττε
πεντάευρα για είσοδο;
Ποιος έδωσε την άδεια για όλα αυτά και αν κόπηκαν παραστατικά;


Όταν λένε "καλή αντάμωση", με ποιους αντάμωσαν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής;
Με τους απανταχού τι;
Γιατί ήρθε όλη η Αθήνα, εκτός από ελάχιστους δημότες μας...
Οι υπόλοιποι διαμαρτύρονται για το υποχρεωτικό ξενύχτι κι απαντήσεις δεν παίρνουν.


Επιμένουμε και απαιτούμε απαντήσεις:
Για τους φουσκωτούς στην είσοδο
Για τους παρκαδόρους
Για τις λουλουδούδες

Αν έκοβαν αποδείξεις
Για τον ατζέντη της διοργάνωσης (συμβόλαια και άδεια)
Και πόσα ήταν η "αρπαχτή" πέρα από τις εισπράξεις του συλλόγου που σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις πρέπει να είναι πάνω από 10.000 ευρώ.






Και τέλος:
Έδωσε ο κ. Κωνσταντάτος τα συγχαρητήριά του.


Ας τα πάρει τώρα με τη σειρά του από τους δημότες -και δεν είναι "κορτζιδικοί", από τους "δικούς του" είναι.
Ας τα ακούσει για παρκαδόρους, για φουσκωτούς στην είσοδο...
Πολιτισμός με παράδοση!!!






Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου