Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η εξαιρετική παράσταση "Οι Ατρείδες" από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου, στις 2, 3, 9 & 10 Ιουνίου

Σπουδή στην αρχαία τραγωδία με την παράσταση "Ατρείδες", παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου με παραστάσεις που συνεχίζονται στις 2, 3, 9 και 10 Ιουλίου, στο Παλαιό 3ο Δημοτικό Σχολείο (Πηλέως 56), στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε από το ισόγειο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55).

Όλη η ιστορία του οίκου των Ατρειδών, ξεκινώντας από τον Τάνταλο και την τραγική του πράξη ιεροσυλίας που προκάλεσε τους Θεούς με ολέθρια αποτελέσματα για τη γενιά του.

Η τραγική διαδρομή του οίκου των Ατρειδών, μέσα από μια εναλλακτική και ανατρεπτική παράσταση, όπου οι τραγικές ιστορίες των «καταραμένων» γενεών και προσώπων: από τον Ατρέα και τον Αίγισθο, τον Αγαμέμνονα και την Κλυταιμνήστρα, μέχρι την Ιφιγένεια και τον Ορέστη, καταφέρνουν και συνεπαίρνουν πραγματικά το κοινό.

Πρόγραμμα και διανομή ρόλων
Οι ερμηνείες κόβουν την ανάσα και η σκηνοθετική ματιά της Γεωργίας Αθανασιάδου σε αυτή τη δύσκολη αφήγηση, είναι μοναδική.

Αξιοποιώντας ένα παλιό σχολικό κτήριο που με ευρηματικό τρόπο έρχεται και καταλαμβάνει τη θέση των σκηνικών, χρησιμοποιώντας τον φωτισμό με πολύ ιδιαίτερη τεχνοτροπία και επενδύοντας το έργο με αξέχαστη μουσική, προσφέρει στο κοινό μια ολοκληρωμένη σύγχρονη παράσταση, μέσα από την οποία περιγράφεται όλη τραγικότητα της ιστορίας των Ατρειδών που έχουμε γνωρίσει μέσα από τις αρχαίες τραγωδίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου