Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Εργαστήριο επεξεργασίας εναλλακτικής πρότασης για το Ελληνικό, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρες 14.00-20:00


Χάρτης πρόσβασης στο χώρο
Το «Εργαστήριο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρες 14:οο-20:οο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (δίπλα στο Μετρό ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 35η Οδός).

Εν όψει της επικείμενης
ολοκλήρωσης της διαδικασίας παραχώρησης - εκποίησης στον Όμιλο Λάτση κ.α για 99 χρόνια του χώρου των 6.200 στρ. του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, επισημαίνεται ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία «διαβούλευσης» και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων επί των προγραμματιζόμενων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στον προαναφερόμενο χώρο.

Με αυτά τα δεδομένα, Η «Ομάδα Αρχιτεκτόνων για το Ελληνικό» σας καλεί στο «Εργαστήριο Επεξεργασίας Εναλλακτικής Πρότασης για το Ελληνικό» που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 15ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας «REPORTING FROM THE FRONT».

Στόχος του «Εργαστηρίου» είναι η άμεση έναρξη μιας δημόσιας συζήτησης επί του σημαντικού αυτού ζητήματος, με σκοπό αφ’ ενός την ενημέρωση των πολιτών και αφ’ ετέρου την διαμόρφωση, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, μιας εναλλακτικής Πολεοδομικής Πρότασης για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, η οποία θα αντιμετωπίζει τον δημόσιο χώρο ως «Κοινό Αγαθό».

«Ομάδα Αρχιτεκτόνων για το Ελληνικό»
Φερενίκη Βαταβάλη, Μέλπω Δάνου, Αννα Καράπα-Λαβασά,
Κωσταντίνος Σαββίδης, Πάνος Τότσικας, Νατάσσα Τσιρώνη



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου