Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Από το Ελληνικό στην 7η θέση του κόσμου ο Λευτέρης Φωκιανός

Την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στο Medemblik της Ολλανδίας κατέλαβε ο Ελληνικιώτης Λευτέρης Φωκιανός.

Επίσης στην ελληνική ομάδα απονεμήθηκε το βραβείο θάρρους και τόλμης για την εξαιρετική προσπάθεια των αθλητών.

Μετά από πέντε δύσκολες μέρες αγώνων οι Έλληνες αθλητές Ιστιοπλοΐας του Ομίλου Sailability Hellas κατέλαβαν την 6η, 7η και 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κλάση Hansa, κατηγορία Hansa2,3 που διεξήχθη στο Medemblik της Ολλανδίας.

Την 6η θέση κατέλαβε ο Στράτος Αχλάτης , την 7η θέση ο Λευτέρης Φωκιανός και την 9η θέση η Ειρήνη Κουρούβανη.

Κάθε χρόνο απονέμεται από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Κλάσης Ηansa βραβείο θάρρους και τόλμης και φέτος ο πρόεδρος Russel Phillips απένειμε το βραβείο στην Ελληνική ομάδα, για την εξαιρετική τους προσπάθεια.

Οι αθλητές στην επιστροφή τους ευχαρίστησαν την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την πρόεδρο του Ομίλου Sailability Hellas κυρία
Κική Βεντουρή Σέρφα, τον προπονητή Ιάκωβο Κικιανή, την αρχηγό της αποστολής Δέσποινα Κνηθάκη και τους χορηγούς τους αλλά και την Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ για την υποστήριξη και την συμπαράσταση τους.

Με αφορμή τη μεγάλη διάκριση ο Λευτέρης Φωκιανός έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:


"Και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι και δεν θα είχαμε ζήσει αυτήν την φοβερή εμπειρία.

Ξεκινώντας λοιπόν από την πρόεδρό μας Κική, τον προπονητή μας Ιάκωβο και την αρχηγό αποστολής Δέσποινα που πίστεψαν και στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια. Επίσης τους χορηγούς μας, καθώς και την Ε.Ι. Ομοσπονδία, όλους αυτούς τους ευχαριστώ και τους είμαι ευγνώμων.

Οι εμπειρίες που πήραμε θα μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο έτοιμους για μελλοντικές μας προσπάθειες. Ευχαριστώ και πάλι".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου