Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση για το Ελληνικό ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας @ Νέα κόντρα Παπανικολάου - Κωνσταντάτου

Παρουσία του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη συνεδρίασε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη ήταν οι εξελίξεις στο Ελληνικό. Ο δήμαρχος Γλυφάδας ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για τις εξελίξεις στο Ελληνικό.

«Από το Νοέμβριο του 2015 για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχουμε ενημέρωση. Είμαστε στο σκοτάδι λίγες ημέρες πριν από την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή. Και απ’ όσα έχουμε μάθει από τις διάφορες διαρροές δεν έχουμε γίνει σοφότεροι. Ζητήσαμε να έχουμε αναλυτική ενημέρωση αλλά δεν εισακουστήκαμε. Αυτό μπορεί να σας επιβεβαιώσει και ο δήμαρχος Αλίμου» τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Στη συνέχεια, μίλησε και για την απουσία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης από τη συνεδρίαση. « Δεν είναι ταυτόσημη η άποψη για κοινή αντιμετώπιση των ζητημάτων. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση σε πολλά θέματα που σχετίζονται με την πώληση του πρώην αεροδρομίου» τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Ο κ. Κόκκορης στην τοποθέτησή του, ζήτησε να γίνει προσπάθεια να καθοριστεί ενιαία θέση από τους τρεις δήμους ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την γεώτρηση του Βοσπόρου (ποτίζεται το Γκολφ). Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι την ώρα που υπάρχουν 25.000 ακίνητα απούλητα στα νότια προάστια κάποιοι σχεδιάζουν νέες κατοικίες. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν στην τοπική αγορά.

«Μας έχει στοιχειώσει το θέμα» επεσήμανε από την πλευρά του, ο κ. Ταστάνης, συμπληρώνοντας ότι χρόνια δίνονται μάχες για τη διάσωση του Ελληνικού και ζήτησε να παραμείνουν οι δημόσιοι χώροι αδόμητοι.

Από τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» η κα Λυγνού δήλωσε ότι οι τροποποιήσεις στη σύμβαση βρίσκουν σύμφωνη την παράταξή της και ότι μέχρι το Δεκέμβριο μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις τις οποίες και πρέπει να τις επιδιώξουν οι τοπικές κοινωνίες».

Ο Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για την άριστη συνεργασία που έχει για το θέμα με τον κ. Παπανικολάου τονίζοντας ότι πρέπει να διευκρινιστούν ακόμα πολλά γκρίζα σημεία της συμφωνίας παραχώρησης.

Παπανικολάου: «Κατώτερος των περιστάσεων ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μια ανάρτηση στο facebook προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.

Η παράταξη «Ενωμένη Πόλη» του κ. Κωνσταντάτου ανήρτησε το εξής:

«Είχαμε μια απορία: Ποιος πληρώνει τόσα έντυπα, επαγγελματική σελίδα, γραφιστικά, πανο και χιλιάδες φειγ βολάν κατά της επένδυσης. Μετά την συνάντηση στο Αρκ της Γλυφάδας μας λύθηκε! Ξεφτίλα».
Ο κ. Παπανικολάου χαρακτήρισε τη δημοσίευση προσβλητική και συκοφαντική ενώ χαρακτήρισε τον ομόλογό του κατώτερο των περιστάσεων.

«Είναι δικαίωμά μας να μην δεχόμαστε προσβολές. Εμείς μιλάμε όλοι με όλους. Τι θέλουν να μας πουν; Ότι υποκρύπτεται κάποια συναλλαγή επειδή ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις με τον κ. Κορτζίδη;» τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας και συμπλήρωσε:

«Όλοι ξέρουν από πού προέρχομαι εγώ και από πού ο κ. Κορτζίδης τον οποίο θεωρώ έντιμο και σέβομαι -ακόμα και αν διαφωνώ- τη συνέπεια των απόψεών του».

Το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη του κ. Παπανικολάου εγκρίθηκε από την πλειοψηφία και την κα Λυγνού.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Ελληνικό

Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, στις 16 Νοεμβρίου 2015, διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, προβληματισμούς και ερωτήματα για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού. Ζητήσαμε δε έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις. 
Η διαβούλευση αυτή δεν έγινε ποτέ. Σήμερα, η αξιοποίηση της έκτασης προχωρά με ρυθμούς γοργούς, αλλά χωρίς την παραμικρή εμπλοκή και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. 
Στις 7 Ιουνίου, υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικό Α.Ε. και της Lamda Development Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding). Το Μνημόνιο αυτό αποτελεί επικαιροποίηση, αλλά και τροποποίηση της από 14.11.2014 σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.». Ουδεμία γνώση έχουμε λάβει για το έγγραφο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία και λεπτομέρειες, για τα οποία η τοπική κοινωνία πρέπει να είναι ενήμερη. 
Το αίτημα του Δήμου Γλυφάδας είναι σαφές: Καλούμε το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις - κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ, Ελληνικό Α.Ε. - να παρουσιάσει άμεσα και με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο της επένδυσης, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή και ξεκάθαρη σε όλους κάθε πτυχή του. 
Καλούμε σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου να παρευρεθεί εκπρόσωπος της Πολιτείας και του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. για να γίνει ουσιαστική συζήτηση επί του πρακτέου. Καθοριστικός είναι ο ρόλος και η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, κυρίως για τις συνέργειες και για την εξεύρεση λύσεων και πόρων για ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, που συνδέονται με την προσπάθεια αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου. 
Ο Δήμος Γλυφάδας, με το παρόν ψήφισμα, επαναλαμβάνει με έμφαση, προς όλες τις κατευθύνσεις, συγκεκριμένες προτεραιότητες και προβληματισμούς, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο ψήφισμα της 16ης Νοεμβρίου.
με στοιχεία από glyfada24.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου