Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η "ακομμάτιστη" προβιά της Ν.Δ. @ Σιγά μη βγάλετε και καμιά κήλη

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να αποδειχθεί ότι πίσω από την αταξική κοινωνία που λανσάρισε πρόσφατα η Ν.Δ. και την ακομμάτιστη προβιά που προσπαθεί να επικοινωνήσει η ηγετική ομάδα της γαλάζιας παράταξης δεν υπήρχε τίποτε άλλο από την αγωνιώδη προσπάθειά της να καλύψει τα πολιτικά της αδιέξοδα.

Αποκομμένη από την κοινωνία λόγω της ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης συνταγής που μονότονα εκπέμπει ο λόγος της, βυθισμένη στην εσωστρέφεια από τα λάθη στρατηγικής, όπως η αποχώρηση από τη Βουλή στη συζήτηση για την πλήρη απαγόρευση στους πολιτικούς να μετέχουν σε εταιρείες της αλλοδαπής, και δέσμια των συμφερόντων που την επέλεξαν, η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί ότι χτυπώντας τις κατσαρόλες μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες.

Όλοι ξέρουν ποιους εκπροσωπεί η Ν.Δ. Όλοι καταλαβαίνουν τι θέλει να κρύψει.

Όπως και πέρσι με το δημοψήφισμα, έτσι και φέτος ένα κομμάτι της κοινωνίας διαφωνεί, αντιδρά, αντιμάχεται -ή ό,τι άλλο θέλετε- τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα στη Δημοκρατία και έτσι θα συνεχίσουν να λειτουργούν, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Όμως πίσω από αυτή την ειλικρινή διάθεση των πολιτών ή των ομάδων που πλήττονται από τις αποφάσεις ή τις επιλογές της κυβέρνησης να αντιδράσουν, η Ν.Δ. προσπαθεί να κρυφτεί για δεύτερη φορά.

Αν ήθελε η ηγεσία της Ν.Δ. να μετρήσει τις δυνάμεις της και να δώσει ένα βροντερό "παρών" στην πολιτική ζωή του τόπου, θα έπρεπε να διοργανώσει αυτή ένα συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης.

Θα ήταν μια ειλικρινής πράξη τόσο ως προς τις βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργούν τα κόμματα στην Ελληνική Δημοκρατία, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και θα ήταν έντιμο προς τους πολίτες που θα πήγαιναν για να ακούσουν τις πραγματικές θέσεις που θα μοιραζόταν μαζί τους από το βήμα ο αρχηγός τους.

Όμως το ζητούμενο για τη Ν.Δ. δεν είναι η ειλικρίνεια και η σαφήνεια. Η πρόθεσή της είναι να κερδίσει την παρουσία πολιτών που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική της και να τους σφετεριστεί με τον τρόπο της.

Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να διαδηλώνουν και να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Τα κόμματα μπορούν και πρέπει να κάνουν συγκεντρώσεις. Όμως, άλλο αυτό κι άλλο να ζητάει η αντιπολίτευση (λέγε με ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - Ν.Δ.) να κερδίζει πόντους "κρυπτόμενη".

Αυτό όλοι το καταλαβαν.

η Αυγή

*** * ***

του Θανάση Καρτερού

Ξέρετε τι κάνει ο διάολος όταν δεν έχει δουλειά έτσι; Ε, η Νέα Δημοκρατία το προσάρμοσε το σχετικό. Δεν κάνει, ό,τι κάνει ο διάολος με τα παιδιά του, αλλά με τον Φίλη.

Στημένη του την έχουν και μόλις πει, ή σκεφτεί να πει ή του ξεφύγει και πει μια κουβέντα, σηκώνει η Συγγρού τον κόσμο. Ο Φίλης, ο πήξε και ο δείξε. Που του παρέδωσαν τα ελληνόπουλα και θέλει να τους φορέσει φέσι. Που καταργεί τα αρχαία, τα νέα, τα ποντιακά και τα ιστορικά μας. Που προσβάλλει έθνος και πατρίδα, αμήν.

Δεν έχει δουλειά, θα πείτε, η Ν.Δ.; Έχει, και πολλή μάλιστα, αλλά δεν την κάνει.

Διότι η δουλειά της είναι, εκτός από το να εφευρίσκει επίθετα για την κυβέρνηση και τον Τσίπρα -ανίκανοι, ιδεοληπτικοί, χαλασμένοι, διεφθαρμένοι, ψεύτες, τυχοδιώκτες- να επεξεργάζεται και καμιά πρόταση για όσα έχει σκοπό να (μας) κάνει, αν και όταν γίνει κυβέρνηση. Αλλά τη δουλειά αυτή, που έχει κόστος, την αποφεύγει με άκρα πονηριά. Προτιμά να πυροβολεί τους αντιπάλους. Τον Φίλη κατά προτίμηση.

Κάπου εκεί μπαίνουν οι «Παραιτηθείτε». Που όλως τυχαίως έχουν ως στόχο τους τον στόχο της Δεξιάς - να παραιτηθεί, να ξεκουμπιστεί, να φύγει, να μας αδειάσει τη γωνιά η κυβέρνηση του Τσίπρα. Όλως εντίμως είναι κατά των κομμάτων, των συνδικάτων και των χρωμάτων. Εκτός από το μαύρο, που πλημμυρίζει το μάτι όταν δεις τι γράφουν στα διαδικτυακά τους, τι μίσος τρέφουν για την Αριστερά, τι λένε για την κυβέρνηση, πώς λογαριάζουν να διώξουν τους καταραμένους από το εθνικό (τους) σπίτι.

Αυτούς τους ανώνυμους ακροδεξιούς ήταν φυσικό να πάρει υπό την προστασία της η επώνυμη Ακροδεξιά του Μητσοτάκη. Κι έφτασε να ζητάει να παραιτηθεί ο Φίλης γιατί τοποθέτησε τα φυντάνια στο άκρο της συνταγματικής ανοχής.

Κι έπεσε μες στο πηγάδι ο Κυριάκος κι έβγαλε φωνή μεγάλη: Ο Φίλης θέλει να θέσει εκτός νόμου τα αδέλφια μας! Κι έβγαλαν φωνή μεγάλη και τα φιντάνια: Ο Φίλης θέλει να μας βγάλει στην παρανομία! Κι έγινε το αστείο ιλαρό και το ιλαρό ρυπαρό.

Δεν θα σας βγάλει κανείς εκτός νόμου, αδελφοί του σκότους. Μην παραιτείστε του ιερού σκοπού. Μαλακά μόνο. Μη βγάλετε και καμιά κήλη λόγω Φίλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου