Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η φάμπρικα της ψευτιάς


Η φάμπρικα είναι μαεστρικά στημένη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Την αρχή κάνει μια βαλτή φυλλάδα ή σάϊτ, μαγειρεύοντας, μοντάροντας και ξαμολώντας ένα ανύπαρκτο ή πειραγμένο
γεγονός με μοναδικό σκοπό να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα μιας κυβέρνησης που ήρθε πρώτη φορά στα πράγματα.

Ακολουθεί ένα τσουνάμι αναπαραγωγής της «είδησης» στην τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ με οργισμένες και σκωπτικές αναλύσεις και σχόλια.

Τέλος έρχεται φουριόζα η αχτύπητη και αχώριστη τετράδα (Κυριάκος, Φώφη, Σταύρος και Λεβέντης) με ένα επικοινωνιακό μπαράζ στην τηλεόραση, Βουλή κλπ.

Τα παραδείγματα άπειρα. Οι «προμήθειες» Κατρούγκαλου, η «εταιρία» Παππά, το «ιδιόκτητο» σπίτι Τσίπρα, τα πόθεν έσχες Σταθάκη και Φλαμπουράρη, τα «πλαστά πτυχία», η «κατάργηση» αρχαίων και θρησκευτικών, οι offshores πολιτικών, η μάνα της Βαλαβάνη, οι «υπερωρίες» Καρανίκα, οι «ρουσφετολογικοί διορισμοί» και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.

Η κυβέρνηση αντιδρά αλλά ο λόγος της αγνοείται, παραποιείται ή καταχωνιάζεται στα ψιλά. Ο σαματάς κρατεί 2-3 μέρες, τόσο αντέχει το «συνταρακτικό γεγονός». Τα έργο επαναλαμβάνεται κάθε βδομάδα με διαφορετικό θέμα. Το γκεμπελίστικο δόγμα «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει» έχει βρει στην Ελλάδα του 2016 τους πιο άξιους συνεχιστές.

Γιατί άραγε τόσοι επαγγελματίες συκοφάντες, γιατί τέτοιος κιτρινισμός;Είναι το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας, η χαμένη κουτάλα, το πάρτι ρεμούλας που διακόπηκε, οι ξεκρέμαστοι κολλητοί που δεν μπορούν πια να μας κάνουν τις δουλειές;

Ό,τι και να είναι, ένα πάντως το σίγουρο, είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Όπως και η μανία μέρους της ξεπεσμένης και κρατικοδίαιτης ελίτ να πατήσει τους πολλούς στο λαιμό για να μείνει στον αφρό. Θα το καταλάβουμε αν οψέποτε ξαναγυρίσουν οι φωστήρες που πτώχευσαν και ταπείνωσαν την χώρα. Μα τότε θα είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου