Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Χρήστος Κορτζίδης: Παραμένει «χάρισμα» η παραχώρηση του Ελληνικού (ηχητικό)

Τις ενστάσεις του για την νέα συμφωνία παραχώρησης του Ελληνικού, το μέγεθος του ενιαίου πάρκου, την τύχη της παραλίας και την συνολική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.
"Ελληνικό, Ώρα Μηδέν": Εκδήλωση της Δημοτικής Συνεργασίας στην Πλατεία Σουρμένων, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8.00μμ
Πάντοτε παλεύαμε για ένα μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλία, ανοιχτό, δημόσιο, με πράσινο και συμβατές χρήσεις, είπε ο κ.Κορτζίδης.

Έτσι, θα είχαμε αφενός προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου μία θετική συμβολή στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, όταν όλη η έκταση είναι περίπου 6.200 στρέμματα, τα περίπου 2.000 στρ. που πρόκειται να γίνουν ενιαίο πάρκο, «δεν είναι το 50%», σημείωσε.

Ο κ.Κορτζίδης επέμεινε στο πρόβλημα της εμπλοκής των ιδιωτικών συμφερόντων στην αξιοποίηση του Ελληνικού, που ξεκίνησε με την αρχική συμφωνία του 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά.

«Παραμένει μία ιδιωτικοποίηση "χάρισμα" στο Λάτση και τους συνεργάτες του», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μία νέα πόλη στο χώρο αυτό, με υπερβολική δόμηση, αν και παραδέχθηκε ότι οι δομήσιμες εκτάσεις μειώνονται στα 2.700 στρ., από τα 3.600 στρ. που ήταν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Όπως είπε, δεν παύουν να είναι πολλαπλάσια, με κατοικίες, ουρανοξύστες, ξενοδοχεία, καζίνο, mall.

Επίσης, σχολιάζοντας το θέμα της παραλίας, σημείωσε ότι όταν ανακοινώνεται ότι θα είναι ανοιχτό στο κοινό 1 χλμ. παραλίας, αυτό σημαίνει ότι θα είναι κλειστό το μεγαλύτερο μέρος της, καθώς προσεγγίζει συνολικά τα 3,5 χλμ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η τύχη του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, για το οποίο δεν είναι σαφές εάν θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο, εντός ή εκτός της έκτασης του Ελληνικού.


Ακούστε:

στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου