Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Τι κάνει η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την προστασία της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας;

"Τι πράττει η δημοτική αρχή για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα ευαίσθητων περιοχών του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αλλά και δημοτικών περιουσιακών δικαιωμάτων τα οποία
διαχρονικά αμφισβητούνται και κινδυνεύουν από ιδιώτες που τα διεκδικούν";

Το παραπάνω ερώτημα θέτει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών (Ρι.Κι.Π. Β-Β-Β) η οποία ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες γιατί διαφαίνεται ένα πέπλο σιωπής να έχει πέσει και κανείς άλλος δεν αναφέρεται δημόσια πλέον σε αυτά τα θέματα.

Επίσης η 
Ρι.Κι.Π. Β-Β-Β ζητάει να δημιουργηθεί και να δημοσιοποιηθεί μητρώο Δημοτικών - Δημόσιων ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων, για να σταματήσουν να κυκλοφορούν φήμες και να διεκδικούνται από ιδιώτες οι εκτάσεις που απαριθμεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωσης της Ρι.Κι.Π. Β-Β-Β:

Ρωτήθηκε ο κος Δήμαρχος τι συμβαίνει και με τις υπόλοιπες Δημόσιες - Δημοτικές περιοχές, εκτός από τα 124 δασικά στρέμματα, οι οποίες διεκδικούνται από ιδιώτες.

Γεννάται το ερώτημα γιατί, ενώ είναι γνωστό ότι τα 124 αυτά Δασικά στρέμματα έχουν με πολλαπλές τελεσίδικες αποφάσεις οριστικά χαρακτήρα Δασικό και κακώς για αυτά έχουν κατατεθεί στο κτηματολόγιο δηλώσεις ιδιοκτησίας από ιδιώτες, οι υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις απασχοληθήκαν αποκλειστικά και μόνο με την περίπτωση αυτή και τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο.

Επίσης είναι γνωστό ότι η περιοχή των 124 αυτών στρεμ. αφορά τμήμα συνολικής περιοχής που δόθηκε με διανομή σε ακτήμονες για αποκατάσταση, αρχικής συνολικής επιφάνειας 5200 στρεμ., από τα οποία τα 3200 στρεμ. ήταν Δάσος και έπρεπε να διαφυλαχτούν για να μην απομείνει τελικά σήμερα αυτή η μικρή Δασική έκταση των 124 στρεμ. εγκλωβισμένη από την πόλη.

Συγκεκριμένα ερωτήθηκε :
  • Τι συμβαίνει με την υπόθεση της ΜΕΕΚΒ και τις διαχρονικές διεκδίκησεις της σε παράκτιες περιοχές, αλλά και σε αστικά ακίνητα;
  • Πώς ο ΟΔΕΠ με τις διεκδικήσεις του στερεί κοινόχρηστους χώρους από την Βουλιαγμένη;
  • Για τα εναπομείναντα ακίνητα από την διανομή του Υπ. Γεωργίας γεωργικής-κτηνοτροφικής γης στους ακτήμονες του ΣΑΑΚ, τα οποία μετά την αστικοποίηση της περιοχής έπρεπε να αποδοθούν σε κοινή χρήση για την δημιουργία των απαραιτήτων υποδομών της πόλης;
  • Η πολύπαθη παραλία του Αγ. Νικολάου Καβουρίου η οποία φέρεται να πουλήθηκε σαν αστικό ακίνητο, σε γνωστές off shores που έχουν στην ιδιοκτησία τους το γειτνιάζον παραλιακό κτήριο (ιδιοκτησίας γνωστού εφοπλιστή), πώς προστατεύεται;
  • Τα Δημοτικά δικαιώματα σε παράκτιες ζώνες και αστικές περιοχές στην Βουλιαγμένη τα οποία έχει ο Δήμος με βάση την σύμβαση Κατσαφαρόπουλου ( ΦΕΚ 121 Α 1951), αμφισβητούνται;
  • Τα Δημοτικά περιουσιακά δικαιώματα νομής και χρήσης στην χερσόνησο του μικρού Καβουρίου (Αστέρας Βουλιαγμένης), πώς διασφαλίζονται ενόψει και της εκποίησης τελικά ολόκληρης της χερσονήσου;
Ερωτήσεις που η ΡΙΚΙΠ θέτει τακτικά και σε όλους τους Δημόσιους φορείς και διεκδικεί μαζί με τους πολίτες τη διασφάλιση του Δημόσιου – κοινόχρηστου χαρακτήρα τους.

Ζητήθηκε από τον κο Δήμαρχο να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες γιατί διαφαίνεται ένα πέπλο σιωπής να έχει πέσει και κανείς άλλος δεν αναφέρεται δημόσια πλέον σε αυτά τα θέματα.

Ζητήθηκε επίσης να δημιουργηθεί και να δημοσιοποιηθεί μητρώο Δημοτικών - Δημόσιων ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο μας για να σταματήσουν να κυκλοφορούν φήμες και να διεκδικούνται από ιδιώτες αυτές οι εκτάσεις.

Κρίνεται αναγκαίο να εντατικοποιηθούν οι διεργασίες διασφάλισης του Δημόσιου συμφέροντος, γιατί πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και την παραμικρή αβλεψία ηθελημένη ή κατά λάθος θα κληθούν να την πληρώσουν οι πολίτες είτε με χρήματα είτε με απώλεια πολύτιμου Δημόσιου χώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου