Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σε τι ακριβώς σε «κατέστρεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ εσένα;

Αν ρωτήσεις τον κάθε ένα και την κάθε μια δίπλα σου, έχει να σου πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το πώς όλα αυτά τα χρόνια, τα μνημόνια έχουν επηρεάσει τη ζωή του/της.

Για τον μισθό που κόπηκε, για τη σύνταξη που μειώθηκε, για το μαγαζί που έκλεισε, για το άγχος και τον φόβο που γέμισε τη ζωή μας.

Από τον πρώτο χρόνο των μνημονίων, μέρα με την ημέρα, εκατομμύρια είδαν τις ζωές τους να χειροτερεύουν να καταστρέφονται. Μια καινούρια έκφραση μπήκε στο λεξιλόγιό μας, η «ανθρωπιστική κρίση», που υποδηλώνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Εξαθλίωση, πείνα, απόγνωση.

Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γέμισε τον κόσμο με πολλές ελπίδες. Για την ακρίβεια τον γέμισε με τις ελπίδες που και αυτός, ο κόσμος του και τα μέλη του είχαν και υπάρχουν πάμπολλοι διαφορετικοί λόγοι που αυτές οι ελπίδες, για πολλούς και πολλές, διαψεύσθηκαν.

Μπορούν να γίνουν και πρέπει να γίνουν αναλύσεις και συζητήσεις για τις αιτίες, για το αν υπήρχαν αυταπάτες ή όχι, για το αν το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ήταν ή όχι ρεαλιστικό, για το αν η διαπραγμάτευση έπρεπε να γίνει με τον έναν η τον άλλο τρόπο, για εκατοντάδες μικρά ή μεγάλα πράγματα που συνέβησαν όλη αυτή την περίοδο. Ομως, αυτές οι συζητήσεις να γίνουν πάνω σε μια πραγματική βάση και κυρίως με την κοινωνία, με τους ανθρώπους που πίστεψαν στην ελπίδα και τώρα την βλέπουν να διαψεύδεται.

Αλλά αυτή η «πραγματική βάση» δεν μπορεί να είναι η αίσθηση που με επιδεξιότητα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο αντίπαλος σε ένα σημαντικό τμήμα του κόσμου που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, την αίσθηση δηλαδή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατέστρεψε».

Έτσι, η πραγματική βάση, ξεκινάει ακριβώς από αυτό: Εσύ που λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σε κατέστρεψε» σε τι ακριβώς «σε κατέστρεψε»;

Τα Μπλόκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου