Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Δείτε πόσα χρωστάει και σε ποιους ο «Μαρινόπουλος»

Υπέρογκα είναι τα χρέη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, «Μαρινόπουλος».

Η εταιρία η οποία υπέβαλε την Τρίτη αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 106Β περί πτώχευσης μια επιχείρησης εν λειτουργία, χρωστά συνολικά περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η εταιρία χρωστά συνολικά σε τράπεζες περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, σε εργαζομένους κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς 52 εκατ. ευρώ, στο ελληνικό Δημόσιο 49 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Η «Μαρινόπουλος» διαθέτει 480 καταστήματα με 11.000 εργαζόμενους και λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του καταιγισμού των αιτημάτων πιστωτών της αλυσίδας με κύριες παρεμβάσεις ώστε να απορριφθεί το αίτημα υπαγωγής περί πτώχευσης η σχετική συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουλίου, προκειμένου να παρίστανται μεγάλοι πιστωτές της «Μαρινόπουλος», μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες κ.λπ.).

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης που προτείνει η «Μαρινόπουλος» σε αυτή τη φάση και προβλέπει την πλήρη αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεων σε βάθος 15ετίας. Προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν τουλάχιστον τα 2/3 των πιστωτών της, και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα καθώς μπορεί οι τράπεζες και μεγάλοι προμηθευτές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία, όπως υποστηρίζουν νομικές πηγές, εν τούτοις εκατοντάδες άλλοι προμηθευτές προβάλλουν αντιρρήσεις και δεν αποκλείεται να επιδιώξουν την πτώχευση της εταιρίας.

Δείτε αναλυτικά πόσα χρήματα και σε ποιους τα χρωστά η εταιρία.


Το κουτί της Πανδώρας

*** * ***

του Θοδωρή Ζώτου

Ο φύλακας και θύλακας της Ν.Δ των μνημονιών και του τσακίσματος του ελληνικού λαού κ. Μαρινόπουλος γνωστός για τις σχέσεις του με τον ίδιο τον Σαμαρά, πήρε δάνειο μαμούθ από την τότε συγκυβέρνηση το 2013 και όχι μόνο δεν το επέστρεψε ποτέ, αλλά, δεν είχε καν την ευθιξία να πάει να πληρώσει μια δόση βρε αδερφέ, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Επίσης, κάθε βδομάδα αυτός ο γίγαντας της επιχειρηματικότητας χάριζε 6 ευρώ στο κάθε φύλλο της εφημερίδας του κομιστή, προκειμένου το πρώτο Φλέμα να πουλάει, έκανε και deal δλδ για να τα κονομάει ο Θέμος και οι Κοτζαμάνηδές τους εις βάρος των κορόϊδων, δλδ ημών.

Αν βάλετε περίπου 100.000 φύλλα την εβδομάδα επί 6€ επί 4 εβδομάδες, χάριζε ~2,4εκ το μήνα!

Τυχαία όλα τα παραπάνω; Εσείς τι λέτε αγαπητοί μου, που κάποιοι που έκαναν πλιάτσικο εις βάρος της ζωής, της αξιοπρέπειάς μας και του μέλλοντος των παιδιών μας, είχαν επιδοθεί ανεξέλεγκτα και με απίστευτη θρασύτητα σ’ ένα ατελείωτο πάρτυ πλιάτσικου της χώρας;

Δεν άφησαν τίποτε όρθιο οι αθεόφοβοι και τολμάνε σήμερα, να μας παρουσιάζονται και ως …θύματα!

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου