Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ο στόχος είναι να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε


Η χώρα, η πατρίδα μας έχει λίγους μεγάλους δημόσιους χώρους.
Δεν έχει ανάγκη από ξενοδοχεία, μεγάλα πολυκαταστήματα, ουρανοξύστες και καζίνο...

Η Αθήνα, η Αττική δεν έχει ανάγκη από μια νέα πόλη μέσα στην πόλη! Ένα γκέτο, γεμάτο κάμερες και σεκιουριτάδες... Μαρίνες και παραλιακά νυχτομάγαζα...

Δεν χόρτασαν όλα αυτά τον λαό μας. Ίσα-ίσα τον εξάντλησαν, τσάκισαν τα δικαιώματά του...

Τα ίδια μας έλεγαν (μην το ξεχνάμε) πρόσφατα... Ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, μεταολυμπιακές χρήσεις προκειμένου να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες... Και με τέτοιες μεγάλες ιδέες γίναμε αποικία χρέους.

Aν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα βρούμε κι άλλα τέτοια, αλλά και στο παρόν επίσης!

Ο χώρος λοιπόν του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού δεν είναι μια απλή υπόθεση!

Χρειάζεται σχέδιο, που θα εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό όλου του Παραλιακού μετώπου, που θα παίρνει υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες των απλών ανθρώπων, την παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο Περιβάλλον, με πραγματικές θέσεις εργασίας, με ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, και όχι με μισθούς πείνας!

Αποκλείει αυτό τις ιδιωτικές επενδύσεις;

Κατά την γνώμη μου όχι... Καπιταλισμό έχουμε, και η Αριστερά οφείλει σε αυτό το περιβάλλον να βάζει όρους και όρια! Να σταματά την ασυδοσία, ανομία, φοροδιαφυγή και άλλα πολλά!

Όσοι (από διαφορετικές πλευρές) θεωρούν ότι αυτή η υπόθεση (Ελληνικό) χάθηκε, τελείωσε, πλανώνται! Έχουμε δρόμο πολύ ακόμα!

Είναι ανάγκη να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις υπεράσπισης του μεγάλου αυτού χώρου... Πολιτικές και κοινωνικές δυναμεις... Κανείς δεν περισσεύει!
Ο στόχος είναι να κερδίσουμεόχι να χάσουμε...

Εννέα χρόνια τώρα έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά! Υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις και μελέτες... Όπως αυτή του ΕΜΠ... Αξιοποίηση του χώρου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, την ποιότητα της ζωής τους, των δικαιωμάτων τους, τον σεβασμό στο Περιβάλλον...

Δεν θα μας χαριστεί αυτό, θα το κερδίσουμε!

* Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
με την περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής»
"Ελληνικό, Ώρα Μηδέν": Εκδήλωση της Δημοτικής Συνεργασίας στην Πλατεία Σουρμένων, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8.00μμ
Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου